κύρια φωτογραφία συνταγής Μοσχομυριστά κουλουράκια!
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Για το καφεδάκι, το τσάι και όποτε θέλουμε κάτι νόστιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε να φουσκώσουν, αντί για σόδα βάλτε 1 φακελάκι baking powder!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
  2. 2 ποτήρια ζάχαρη
  3. ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  4. ξύσμα ενός λεμονιού
  5. 1/2 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
  6. 1/2 ποτήρι χυμός λεμόνι
  7. 1 σφηνάκι κονιάκ
  8. 1 πρέζα κανέλα
  9. 1 πρέζα γαρύφαλλο
  10. 1 κουταλάκι σόδα
  11. 1/2 κουταλάκι αμμωνία
  12. 1 κιλό περίπου μαλακό αλεύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπήστε καλά το λάδι με τη ζάχαρη.

  2. 2

    Προσθέστε τα ξύσματα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κονιάκ.

  3. 3

    Ενώστε τους χυμούς και διαλύστε σε αυτούς την αμμωνία με τη σόδα.

  4. 4

    Ρίξτε τα στο μείγμα κι ανακατέψτε καλά.

  5. 5

    Προσθέστε όσο αλεύρι χρειάζεται, να πετύχετε μαλακή ζύμη.

  6. 6

    Πλάστε κουλουράκια και αραδιάστε τα σε λαμαρίνα στρωμμένη με αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση.

  7. 7

    Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών να ροδίσουν ελαφρά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

zoe
zoe @cook_8449839
Τα έφτιαξα και είναι αρκετά καλά,το μόνο που τα βρήκα πολύ γλυκά (θα έβαζα τη μισή ζαχάρη και θα έβαζα μπέκιν αντι για αμμωνία)

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις