Μους φράουλας 2
Μια εύκολη και δροσερή μους από την εκπομπή του Παρλιάρου 10-4-10
Λίγα μυστικά ακόμα
Πριν αδειάσουμε το μείγμα στα μπολάκια, μπορούμε μέσα να κόψουμε φρέσκια φράουλα (η πρόταση της εκπομπής). Εγώ έβαλα και λίγη σως βατόμουρο που είχα φτιάξει για την Πάβλοβα την οποία και γέμισα με την μους φράουλα.Καλά είναι όμως αν χρησιμοποιήσετε την μους για Πάβλοβα, να μην ετοιμάζετε πέρα από αυτά που θα σερβίρετε. Σε 15’ η μους σφίγγει στο ψυγείο και η μαρέγκα δεν μαλακώνει.Στη φωτογραφία συνοδεύω την μους και με μαρεγκάκια, τα οποία έκανα επιπλέον από τις φωλιές για το γλυκό Πάβλοβα.Σερβίρει περίπου 5 μπολ από αυτά που χρησιμοποιούμε για το ρυζόγαλο, κρέμες κτλ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μαλακώνουμε την ζελατίνα σε κρύο νερό και χτυπάμε σε παχύρρευστη μορφή την κρέμα γάλακτος.
-
2
Σ ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τις φράουλες με την ζάχαρη, από το μείγμα παίρνουμε το 1/3 και το ζεσταίνουμε. Μέσα σε αυτό λιώνουμε τις ζελατίνες και το προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας καλά.
-
3
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή) και ανακατεύουμε απαλά.
-
4
Γεμίζουμε με το μείγμα ατομικά μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο.
Σχόλια (8)