Μους λευκής και μαύρης σοκολάτας, χωρίς αυγά
Η πιο εύκολη μους που έχω φτιάξει και χωρίς αυγά για όσους δεν τα τρώνε ωμα. Είναι πολύ δροσιστικό γλυκάκι που τρώγεται όλο τον χρόνο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν προσθέτετε τη σοκολάτα στη σαντιγί δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστή. Για ασφάλεια εάν είστε άπειροι προσθέστε λίγη, ανακατέψτε, ξαναπροσθεστε και.ο.και. πάντα όταν ενώνουμε τη σαντιγί δεν ανακατεύουμε άτσαλα αλλά διπλώνουμε ελαφρά με μια μαριζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. η συνταγή είναι του Β.Δρύσκα
Υλικά
-
Για την μους bitter σοκολάτας
-
300 γραμ. κουβερτούρα
-
600 ml κρέμα γάλακτος
-
4 κ.σ. κακάο
-
1/2 φλ. καυτόνερό
-
Για την μους λευκής σοκολάτας
-
300 γραμ. λευκή σοκολάτα
-
600 ml κρέμα γάλακτος
-
2 φύλλα ζελατίνης
-
2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόψτε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και λιώστε την σε μπεν μαρί. Ανακατέψτε το κακάο με μισό φλυτζάνι ζεστό νερό, ρίξτε το μείγμα στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε.
-
2
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέστε την στο μείγμα της κουβερτούρας, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
-
3
Μουσκέψτε την ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Κόψτε την λευκή σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια και λιώστε την σε μπεν μαρί με 2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος.
-
4
Όταν λιώσει, στραγγίστε την ζελατίνη, ρίξτε την στην λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.
-
5
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέστε την στο μείγμα της λευκής σοκολάτας ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
-
6
Μοιράστε τις μους σε ποτήρια ή σε μπολ και διατηρήστε τις στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρετε.
Σχόλια (2)
Ευχαριστώ! =)