Μους με σοκολάτα και αμαρέτο
Recipe by maria_naousa
Υλικά
-
500 γραμμάρια σοκολάτα (κουβερτούρα ή γάλακτος)
-
600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
-
1 σφηνάκι αμαρέτο
-
Μπισκότα ή φρούτα για το σερβίρισμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί.
-
2
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σε παχύρευστη μορφή.
-
3
Ρίχνουμε μέσα στη σοκολάτα την κρέμα γάλακτος, ανακατέυουμε λίγο, ρίχνουμε το σφηνάκι αμαρέτο και ανακατέυουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
4
Βάζουμε σε ψηλά ποτήρια ώς βάση τριμμένο μπισκότο ή ακόμα και φρούτα της αρεσκείας μας και ρίχνουμε απο πάνω το μείγμα.
-
5
Πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να γίνει η μούς.
Σχόλια