Cleopatra
“Είναι καταπληκτική συνταγή αυτή, metoxi! Ο εμπνευστής της είναι ένας ιδιοφυής χημικός ονόματι Herve΄This και είναι βασισμένη στις αρχές της μοριακής γαστρονομίας. Την ανακάλυψα στο Food 52, και - όταν θέλησα να την ανεβάσω - είδα ότι υπήρχε ήδη, με λίγο διαφορετικές αναλογίες. Παραθέτω την εκδοχή που βρήκα γιατί... "ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες" κι εδώ η εκτέλεση είναι που κάνε τη διαφορά!180ml (3/4 της κούπας) νερό230γρ κουβερτούρα. (μέρος του νερού μπορεί να αντικατασταθεί με χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού).Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη σοκολάτα και τοποθετήστε το κατσαρολάκι σε μπαιν μαρί με την εστία σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα αραιό ομοιογενές μίγμα (σαν σάλτσα σοκολάτας).Μεταφέρετε αμέσως το κατσαρολάκι σε μπωλ μισογεμάτο με νερό και παγάκια και αρχίστε να χτυπάτε το μίγμα με το μίξερ ή με τον αυγοδάρτη (με το μίξερ τα πράγματα γίνονται σαφώς πιο γρήγορα). Σε λίγο θα δείτε το μίγμα να πήζει ελαφρά και να σχηματίζει "καμπύλες". Βάλτε το αμέσως σε μπολάκια (μην το χτυπήσετε παραπάνω γιατί μόλις σερβιριστεί πήζει ακόμα περισσότερο και κινδυνεύει να γίνει "στόκος"). Σε περίπτωση που σας πήξει υπερβολικά και αποκτήσει κοκκώδη υφή, απλά λιώστε το ξανά και επαναλάβετε τη διαδικασία. Ακούγεται πιο περίπλοκο απ' όσο είναι. Το χτύπημα διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα σε μους αντί για παγωμένη κρέμα. Καλή επιτυχία (και σας ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο).”
Σχόλια (10)