Μους σοκολάτα γάλακτος
Μία γευστικότατη συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο !!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να αρωματίσουμε την γκανάζ με ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι ή με 30 γρ. ποτό την αρεσκείας ,μας ή μπορούμε να γεμίσουμε με την μους μια ψημένη τάρτα
Υλικά
-
400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων
-
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36%
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ.
-
2
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος (250 γρ.) και, λίγο πριν βράσει, την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή με μαρίζ, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (γκανάζ).
-
3
Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (250 γρ.) στον κάδο του μίξερ με το σύρμα ή με μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
-
4
Μόλις η γκανάζ κρυώσει ελαφρώς, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα, ανακατεύοντας απαλά με μία κουτάλα.
-
5
Αδειάζουμε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες πριν τα σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)