sweetM
sweetM @cook_8504627

Μία γευστικότατη συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο !!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να αρωματίσουμε την γκανάζ με ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι ή με 30 γρ. ποτό την αρεσκείας ,μας ή μπορούμε να γεμίσουμε με την μους μια ψημένη τάρτα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων
  2. 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36%

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ.

  2. 2

    Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος (250 γρ.) και, λίγο πριν βράσει, την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή με μαρίζ, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (γκανάζ).

  3. 3

    Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (250 γρ.) στον κάδο του μίξερ με το σύρμα ή με μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.

  4. 4

    Μόλις η γκανάζ κρυώσει ελαφρώς, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα, ανακατεύοντας απαλά με μία κουτάλα.

  5. 5

    Αδειάζουμε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες πριν τα σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

sweetM
sweetM @cook_8504627
στις