Φωτογραφία της συνταγής Μους σοκολάτας καραμελιζέ

Μους σοκολάτας καραμελιζέ

FunnyBoy
FunnyBoy @cook_8464621
,Ελλάδα

Αφράτη μούς σοκολάτα με επίγευση και άρωμα καραμέλας βασισμένη σε Γαλλική συνταγή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καστανή ή μαύρη ζάχαρη. Αμα σας καεί η ζάχαρη πικρίζει, αλλα στην συγκεκριμένη παρασκευή ταιριάζει ανάλογα τα γούστα.Προσοχή στην ενσωμάτωση των κρόκων μην καούν, αλλά και στα πλάσια των 62-65 βαθμών για να αποστηρωθούν.

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Υλικά

6-8 άτομα
  1. 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  2. 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  3. 140 γρ. κρόκους αυγών
  4. 325 γρ. σοκολάτα μαύρη 65%
  5. 750 γρ. κρέμα για σαντιγύ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα βαθύ κατσαρολάκι και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε να γίνει καραμέλα ανακατεύοντας σταδιακά με σύρμα χειρός. Αφου λυώσει καλά και έχει γίνει καραμέλα αφαιρούμε απ'την φωτιά και ρίχνουμε μεσα την κρέμα γάλακτος σιγά σιγά και ανακατεύουμε με το σύρμα συνεχώς. Μετα ρίχνουμε και την σοκολάτα και ανακατεύουμε μεχρι να λυώσει και αφηνουνε στην ακρη να κρυώσει (62-65 βαθμους) για να ρίξουμε μέσα τους κρόκους σιγά σιγά ανακατεύοντας.

  2. 2

    Χτυπαμε μια σφιχτή σαντιγύ και αφου έχει κρυώσει το μείγμα την ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.

  3. 3

    Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά.

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

Αντιγόνη
Αντιγόνη @cook_8449738
Μου αρέσει η ιδέα και την καταχωρώ για άλλη στιγμή. Να σημειώσουμε κάτι σημαντικό: Την στιγμή που θα ρίξουμε την κρέμα γάλακτος στην καυτή καραμέλα, θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί προκαλείται έντονος βρασμός (ακόμα κι αν έχουμε απομακρύνει από το μάτι της κουζίνας) που μπορεί να μας πιτσιλίσει και να καούμε. Οπότε, καλό είναι να χρησιμοποιηθεί εξ\' αρχής ένα σκεύος με ψηλά τοιχώματα και ένας αναδευτήρας με μακρύ χερούλι.

Από

FunnyBoy
FunnyBoy @cook_8464621
στις
,Ελλάδα

Παρόμοιες συνταγές