Μους σοκολάτας με marshmallows
Ένα πάρα πολύ αφράτο μους σοκολάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσώπικα το βάζω σε μπωλάκια μικρά ή φλυντζανάκια του εσπρεσσο γιατί οτιδήποτε παραπάνω σε ποσότητα είναι πάρα πολύ για να φαγωθεί. Τέλειο γλυκάκι μετά απο τραπέζι και πάει πάρα πολύ με ενα δυνατό εσπρέσσο Το μους έχει πραγματικά τέλεια υφή αφού τα marshmallows που έχει μέσα παρόλο που έχουν λιώσει δημιουργούν μια φανταστική αίσθηση στο στόμα! Η συνταγή ειναι απο το βιβλίο της Nigella Lawson.
Υλικά
-
150 gr μικρά marshmallows ή κομμένα σε μικρά κομματάκια
-
50 gr βούτυρο
-
250 gr κουβερτούρα ή γάλακτος
-
60 ml ζεστό νερό
-
300 ml κρέμα γάλακτος
-
1 κουταλάκι βανίλια σε υγρή μορφή ή 1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα marshmallows,το βούτυρο, την σοκολάτα κ το νερό σε ενα κατσαρόλι με χοντρή βάση.
-
2
Βάζουμε το κατσαρόλι σε χαμηλό μάτι μέχρι να λιώσουν τα υλικά ανακατεύοντας 2-3 φορές. Κατεβάζουμε απο το μάτι. Αν το μάτι είναι δυνατό η σοκολάτα θα καεί και θα βγούνε τα έλαια της οπότε.. πέταμα! και φτου ξανά απο την αρχή. Για αυτό τα marshmallows θα πρέπει να είναι αρκετά μικρά κομματάκια γιατί αργούν να λιώσουν σε σχέση με την σοκολάτα.
-
3
Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ με την βανίλια μέχρι να σφίξει.
-
4
Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά λίγη από την κρέμα μέσα στην σοκολάτα αφού έχει κρυώσει κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο αλλά απαλά για να μην φύγει ο αέρας απο την κρέμα
-
5
Γεμίζουμε με το μείγμα μπωλάκια ή φλυτζανάκια εσπρεσσο και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν και να σφίξει μέχρι να γίνει μους. Παραπάνω απο ώρα δεν θέλει ποτέ...
Σχόλια (17)