Μους σοκολάτας με μερέντα
Πανεύκολη μους σοκολάτας Αν θέλετε βάζετε ντεκαφεϊνέ και παραλείπετε το ποτό για κατανάλωση από παιδιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την είδα σε μια εκπομπή μαγειρικής, αλλά δεν θυμάμαι σε ποια...Αν θέλουμε βάζουμε τριμένο μπισκότο σαν βάση σε μικρά ποτηράκια, από πάνω τη μους και τέλος διάφορα σιρόπια (και έτοιμα κάνουν) ώστε να έχουμε ποικιλία γεύσεων.
Υλικά
-
400 gr. μερέντα
-
400 gr. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-
1 σφηνάκι ρούμι
-
2 κουταλιές σούπας καφέ στιγμής ή μία δόση espresso
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη μερέντα με το σφηνάκι του ποτού και στη συνέχεια προσθέτουμε τον καφέ, αφού τον έχουμε διαλύσει σε λίγο κρύο νερό (1/3 του ποτηριού).
-
2
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και την προσθέτουμε σε δόσεις στη μερέντα ανακατεύοντας ελαφρά. Όταν ομογενοποιηθεί η μους τη μοιράζουμε σε φορμάκια.
-
3
Μη σας φοβίσει που είναι ρευστή, μόλις κρυώσει στο ψυγείο έχει την τέλεια υφή. Καλή όρεξη!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια