Μουσακάς by Flora

11 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη μπεσαμέλ
  2. 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  3. 250 γρ. μαργαρίνη σοφτ
  4. 160 γρ. γραβιέρα Νάξου
  5. 6 αυγά χτυπημένα
  6. ανάλογο αλάτι και πιπέρι
  7. Για τη βάση του μουσακά
  8. 5 πατάτες φρέσκιες κομμένες σε φαρδιές φέτες αλλά ψιλές σε πάχος
  9. 5 κολοκύθια μεγάλα κομμένα σε φαρδιές αλλά ψιλά σε πάχος
  10. 2-3 μελιτζάνες κομμένες σε φαρδιές φέτες αλλά ψιλές σε πάχος
  11. 100 γρ. γραβιέρα Νάξου
  12. 1 λίτρο ηλιέλαιο για το σοτάρισμα
  13. 2-3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  14. 50 γρ. μαργαρίνη σοφτ για το άλειμμα του ταψιού
  15. λίγη ζάχαρη
  16. Για τον κιμά
  17. 3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  18. 3 κουτ. σούπας μαργαρίνη σοφτ
  19. 1 ζωμός βοδινού
  20. 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  21. 1 ξύλο κανέλας
  22. 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  23. αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα σιγοβράζουμε για 20΄ έως ότου ο κιμάς γίνει τρυφερός και τραβήξει τα υγρά του.

  2. 2

    Τηγανίζουμε τα λαχανικά στη φριτέζα μας, τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι και στη συνέχεια σε απορροφητικό χαρτί.

  3. 3

    Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το θερμαίνουμε καλά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει.

  4. 4

    Ψήνουμε το αλεύρι μέσα στο σκεύος με το flora soft με βούτυρο μέχρι να ξανθύνει.

  5. 5

    Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε με το σύρμα τα υλικά έως ότου δέσει η μπεσαμέλ μας.

  6. 6

    Τραβάμε το σκεύος από την εστία μας, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και συμπληρώνουμε με τα χτυπημένα αυγά και τα μπαχαρικά μας καθώς και με την τριμμένη γραβιέρα.

  7. 7

    Ανακατεύουμε καλά την μπεσαμέλ και πάλι και την αφήνουμε στην άκρη για λίγο.

  8. 8

    Αλείφουμε το ταψί μας με Flora Soft με βούτυρο και το πουδράρουμε με τη φρυγανιά.

  9. 9

    Στη συνέχεια, δημιουργούμε την πρώτη στρώση από τις πατάτες, τις οποίες πουδράρουμε κατόπιν με λίγη τριμμένη γραβιέρα.

  10. 10

    Στο μισό ταψί βάζουμε πάνω από τις πατάτες τις μελιτζάνες με λίγη ζάχαρη πάνω τους και στην άλλη μισή πλευρά τα κολοκύθια.

  11. 11

    Πουδράρουμε όλη την επιφάνεια των λαχανικών με τριμμένο τυρί.

  12. 12

    Απλώνουμε τον μαγειρεμένο κιμά πάνω από τα λαχανικά ομοιόμορφα.

  13. 13

    Στη συνέχεια στρώνουμε την μπεσαμέλ μας σε όλη την επιφάνεια του κιμά.

  14. 14

    Πουδράρουμε με λίγη τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° για 30-35’ λεπτά έως ότου πάρει χρώμα και σφίξει η μπεσαμέλ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Sintages_Flora
Sintages_Flora @cook_8492771
στις
,
Όπου συνταγή με βούτυρο… Flora!
Δες περισσότερα