Μουσακάς Νηστίσιμος και Light

MamaKiki
MamaKiki @cook_8451592

Ο απόλυτος νηστίμος και ο σούπερ ελαφρύς μουσακάς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για την όχι νηστίσιμη εκδοχή του πιάτου, μπορείτε αντί για το πουρέ να βάλετε μπεσαμέλ.Την αρχική συνταγή έχω βρει στο kitchen-world.blogspot.com. Επειδή όμως αποφεύγω να τρώω τηγανιτά, την άλλαξα λίγο σε αυτή την πιο light εκδοχή της.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 250 γρ. ρυζάκι
  2. Για τη σάλτσα
  3. 3 Ντομάτες ώριμες μεγάλες ψιλοκομμένες
  4. 1 Κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  5. 1 Σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή ψιλοκομμένη
  6. 20 Φυλλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  7. 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  8. 2 Δάφνες
  9. Αλάτι-Πιπέρι όσο θέλετε
  10. 4 Κουταλιές τις σούπας κρασί κόκκινο
  11. 5 Κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
  12. 1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο (προαιρετικό)
  13. 1 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο (προαιρετικό)
  14. 1 κ.γ. κύμινο (προαιρετικό)
  15. Για τα ψητά λαχανικά
  16. 2 Μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
  17. 2 Κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
  18. 3 Πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  19. 4 Πιπεριές κομμένες στα τέσσερα στο μάκρος (προαιρετικό)
  20. Αλάτι για τα λαχανικά
  21. Για το πουρέ
  22. 10 (περίπου) μεγάλες πατάτες ή όσες χρειαστεί για να καλύψετε το μουσακά
  23. Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  24. Λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το ρυζάκι σύμφωνα με τις οδηγίες και το στραγγίζουμε.

  2. 2

    ΣάλτσαΣε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη δάφνη και τη πιπεριά. Μόλις μαραθούν τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το μαϊντανό, τις ντομάτες και τα μπαχαρικά μας.

  3. 3

    Όταν η σάλτσα βράσει, την αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ρυζάκι και την αφήνουμε στην άκρη για ετοιμάσουμε τα λαχανικά.

  4. 4

    ΛαχανικάΑλατίζουμε και βάζουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια τις πατάτες και τις πιπεριές σε αντικολλητικό χαρτί σε προθεμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς έως ότου ψηθούν (είναι διαφορετικός ο χρόνος ψησίματος για κάθε λαχανικό γι αυτό δε δίνω χρόνο).

  5. 5

    ΠουρέςΓια το πουρέ βράζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε.Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, νερό, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

  6. 6

    ΣυναρμολόγησηΣτρώνουμε με τη σειρά τις πατάτες, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, το ρυζάκι (που έχει ήδη πιει πολλά από τα υγρά της σάλτσας) και τέλος το πουρέ. Σερβίρουμε με ένα καλό κόκκινο κρασί. Καλή σας όρεξη.

Αντιδράσεις

Από

MamaKiki
MamaKiki @cook_8451592
στις
http://ksfondantcakes.blogspot.gr/ https://www.facebook.com/KsfondantCakes
Δες περισσότερα