Evgenia Kalamatiani
Evgenia Kalamatiani @Evgenia_kalamatiani
,

Λίγα μυστικά ακόμα

Η πηγή είναι η θεία μου η Μαρία εξαιρετική μαγείρισσα και ζαχαροπλάστισσα. Η συνταγή της δε χρησιμοποιεί κορν φλάουερ αλλά αλεύρι και τη κάνει πιο χυλωμένη. Μούστο μπορεί να βρείτε και στις λαϊκές αγορές διατηρείται στη κατάψυξη έως 6 μήνες..

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
8 άτομα
  1. 1,5 λίτρο μούστο
  2. 5 κουταλιές της σούπας (φουλ) ζάχαρη
  3. 3/4 της κούπας (του νέσκαφε) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 2 κουταλιές της σούπας (φουλ) σιμιγδάλι ψιλό
  5. 80 γρ. τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το μούστο με τη ζάχαρη να ζεσταθεί (όχι να κάψει) σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  2. 2

    Αποσύρουμε το μείγμα απο τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι σιγά σιγά και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη για να μη σβωλιάσει το τελικό μείγμα.

  3. 3

    Επιστρέφουμε το τελικό μείγμα σε χαμηλή φωτιά πάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η μουσταλευριά (περίπου 7-10 λεπτά).

  4. 4

    Σερβίρουμε σε 8 μπολόκια και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο & κανέλα.

Αντιδράσεις

Από

Evgenia Kalamatiani
Evgenia Kalamatiani @Evgenia_kalamatiani
στις
,
Μια ιστορία... Να, ήμασταν στην Κρήτη, όταν πηγαίνοντας σε ένα χωριό στα βουνά, μάς σταμάτησε σε μια πλατεία η μυρωδιά φρεσκοψημένου ψωμιού. Ο Μάνος εντόπισε τον φούρνο και ρώτησε τη φουρνάρισσα πώς φτιάχνει τόσο μυρωδάτο ψωμί. Εκείνη του απάντησε ότι το έκανε ο άντρας της. Φώναξέ τον, της ζήτησε. «Πώς φτιάχνεις τόσο υπέροχο ψωμί;» ρώτησε κι εκείνον. «Τι να σας πω, εγώ κάθε βράδυ ονειρεύομαι πως φτιάχνω το πιο νόστιμο ψωμί του κόσμου», απάντησε ο φούρναρης. «Αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ με τη μουσική», μας είπε τότε ο Χατζιδάκις.
Δες περισσότερα