Μουσταλευριά με αλεύρι και σιμιγδάλι
Λίγα μυστικά ακόμα
Η πηγή είναι η θεία μου η Μαρία εξαιρετική μαγείρισσα και ζαχαροπλάστισσα. Η συνταγή της δε χρησιμοποιεί κορν φλάουερ αλλά αλεύρι και τη κάνει πιο χυλωμένη. Μούστο μπορεί να βρείτε και στις λαϊκές αγορές διατηρείται στη κατάψυξη έως 6 μήνες..
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το μούστο με τη ζάχαρη να ζεσταθεί (όχι να κάψει) σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
-
2
Αποσύρουμε το μείγμα απο τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι σιγά σιγά και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη για να μη σβωλιάσει το τελικό μείγμα.
-
3
Επιστρέφουμε το τελικό μείγμα σε χαμηλή φωτιά πάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η μουσταλευριά (περίπου 7-10 λεπτά).
-
4
Σερβίρουμε σε 8 μπολόκια και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο & κανέλα.
Σχόλια