κύρια φωτογραφία συνταγής Μουσταλευριά

Μουσταλευριά

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 1/2 κιλα μούστο
  2. 1 κ.γ. στάχτη
  3. 1 ποτηρι αλεύρι για ολες τις χρησεις
  4. 1 κ.σ. κορν φλάουερ
  5. 250 γρ. καρύδια χοντροκομμενα
  6. 100 γρ. σισάμι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βαζουμε τον μουστο στην κατσαρολα. Μολις ζεσταθει ριχνουμε την σταχτη και τα αφηνουμε να βρασουν για μια ωρα περιπου ξαφριζοντας τα συχνα. Τον αφηνουμε να κρυωσει και τον σουρωνουμε.

  2. 2

    Μετραμε 4 νεροποτηρα μουστο (απο τον σουρωμενο μουστο) και τα βαζουμε σε μια αλλη κατσαρολα και δυαλυουμε το αλευρι και το κορν φλαουερ.

  3. 3

    Μολις δυαλυθουν καλα ριχνουμε το μειγμα στην κατσαρολα με τον μουστο και ανακατευουμε καλα. Μολις πηξει την κατεβαζουμε απο την φωτια, ριχνουμε τα καρυδια και ανακατευουμε.

  4. 4

    Βαζουμε το μειγμα μας σε μπολακια και πασπαλιζουμε με κανελα και σισαμι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Σχόλια (13)

giovana
giovana @cook_8449210
Όταν λες στάχτη? Τί στάχτη και από πού?

Από

gthom
gthom @cook_8449233
στις
ΣΟΥΔΑ-ΧΑΝΙΑ-ΦΡΕΣ