Μουστοκούλουρα 4
Αφρατοτραγανά, πεντανόστιμα και μοσχοβολιστά
Λίγα μυστικά ακόμα
Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο τα κουλουράκια αραδιάστε τα σε μια πιατέλα και αφήστε τα λίγο να παγώσουν. Μετά δοκιμάστε τα. Είναι τέλεια
Υλικά
-
1 ποτήρι μούστος βρασμένος έτοιμος (πωλούν τα οινοποιία έτοιμο βρασμένο)
-
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
-
1/2 ποτήρι ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
-
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα τριμμένη
-
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
-
200 γραμμάρια σταφίδες μαύρες και άσπρες
-
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Προσοχή ίσως να χρειαστεί λίγο περισσότερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το μούστο και τον ζεσταίνουμε για λίγο έως ότου να γίνει χλιαρός.
-
2
Στην συνέχεια τοποθετούμε τον χλιαρό μούστο σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
-
3
Ρίχνουμε έπειτα το μίγμα την κανέλλα και το γαρύφαλλο και τις σταφίδες, και αμέσως μετά λίγο λίγο το αλεύρι ώσπου να ενσωματωθεί με το μίγμα και να γίνει μια αφράτη ζύμη, που να πλάθεται εύκολα και να μην κολλά στα χέρια.
-
4
Προσοχή μην είστε υπερβολικοί με το αλεύρι γιατί τα κουλουράκια θα γίνουν σκληρά. Να έχετε κατά νου ότι επειδή ο μούστος έχει ήδη ζάχαρη η ζύμη θα κολλά λιγάκι στα χέρια σας, αλλά αν μπορεί να πλαστεί τότε μην προσθέσετε άλλο αλεύρι.
-
5
Πλάστε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλετε.
-
6
Σε ένα πιάτο βάλτε το σουσάμι και όπως κρατάτε το κουλουράκι γυριστέ το γύρω γύρω μέσα στο σουσάμι.
-
7
Τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο σας.
-
8
Αν έχετε φούρνο με αέρα μπορείτε να βάλετε και 2 ταψιά ταυτόχρονα στον ίδιο χρόνο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια