Μουτζέντρα (φακές πιλάφι)
Φακές με ρύζι και τηγανιτό κρεμμύδι.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τις φακές και το ρύζι.
-
2
Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν και τις σουρώνουμε, κρατώντας το ζουμί τους.
-
3
Σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε το ρύζι με λίγο ελαιόλαδο.
-
4
Προσθέτουμε 2 - 2.5 φλιτζάνια από το ζουμί που κρατήσαμε, αλάτι και πιπέρι.
-
5
Αφήνουμε να πάρει 2 - 3 βράσεις και προσθέτουμε τις φακές.
-
6
Αφήνουμε μέχρι να τραβήξει το ζουμί και να ψηθεί το ρύζι.
-
7
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες, μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα.
-
8
Τα προσθέτουμε στο πιλάφι και ανακατεύουμε.
Σχόλια (17)