κύρια φωτογραφία συνταγής Μουτζέντρα (φακές πιλάφι)
meloula
meloula @cook_8456933
,Κύπρος

Φακές με ρύζι και τηγανιτό κρεμμύδι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

56 Minutes
4 άτομα
  1. 1 ποτήρι φακές
  2. 1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
  3. ελαιόλαδο
  4. αλάτι
  5. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τις φακές και το ρύζι.

  2. 2

    Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν και τις σουρώνουμε, κρατώντας το ζουμί τους.

  3. 3

    Σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε το ρύζι με λίγο ελαιόλαδο.

  4. 4

    Προσθέτουμε 2 - 2.5 φλιτζάνια από το ζουμί που κρατήσαμε, αλάτι και πιπέρι.

  5. 5

    Αφήνουμε να πάρει 2 - 3 βράσεις και προσθέτουμε τις φακές.

  6. 6

    Αφήνουμε μέχρι να τραβήξει το ζουμί και να ψηθεί το ρύζι.

  7. 7

    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες, μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα.

  8. 8

    Τα προσθέτουμε στο πιλάφι και ανακατεύουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (17)

IIIdanaeIII
IIIdanaeIII @cook_8464361
την συνταγη αυτη την φτιαχνη μια φιλη μου που ειναι απο τον Λιβανο και είναι υπεροχη. Εχει 3 μικρες παραλαγες, 1. δεν τσιγαρίζει το ρύζι 2,μαζί με το κρεμμύδι τσιγαρίζει και σκόρδο 3. όταν ενώσει όλα τα υλικά δεν βάζει πιπέρι αλλά μοσχοκάρυδο αα και το ρύζι ειναι λίγο λιγότερο απο μισό ποτήρι

Από

meloula
meloula @cook_8456933
στις
,Κύπρος