jovanul
jovanul @chrismar2
Αθηνα,

Είναι μια συνταγή, συνδιασμός του μπακαλιάρου που φτιάχνει η μαμά μου με δικες μου πινελιες. Τις έφτιαξα χτες και δεν έμεινε ούτε μια για δείγμα, δεν πρόλαβα ούτε φωτογραφία να τις βγάλω.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό είναι να ξαλμυρίσεις καλά τον μπακαλιάρο. Αγοράστε τον μπακαλιάρο σας 2 μερες νωρίτερα, κόψτε τον σε φέτες και βάλτε τον σε μια λεκάνη με νερό να τον καλύπτει. Θα χρειαστεί να του αλλάξετε 3-4 φορές νερό και να τον αφήσετε για 24-30 ώρες. Καλό θα ήταν κάθε φορά που αλλάζετε νερό, να ζουλάτε τα κομμάτια ώστε να στραγγίζουν από το έξτρα αλάτι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περιπου 30 κροκέτες μεγάλες.
  1. 1 φέτα παστό φιλέτο μπακαλιάρου γύρω στο 1-1 1/2 κιλό.
  2. 0.5 κουτάκι μπύρα
  3. αλεύρι "όσο πάρει" για έναν σφιχτό χυλό
  4. πιπέρι
  5. φρέσκο δυόσμο
  6. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφού έχετε ξαλμυρίσει καλά τον μπακαλιάρο, τραβήξτε και αφαιρέστε το δέρμα. Στην συνέχεια με τα χέρια σας κόψτε τον μπακαλιάρο σε μικρά κομματάκια, αφαιρώντας τυχόν κόκκαλα που υπάρχουν.

  2. 2

    Βάλτε το ψαχνό του ψαριού σε μια λεκάνη και προσθέστε μέσα το αυγό ελαφρά χτυπημένο και την μπύρα. Ξεκινήστε να ρίχνετε σιγά σιγά αλεύρι με ένα κουτάλι και ανακατεύετε. Βάζετε τόσο αλέυρι, ώστε να φτιάξετε ένα μίγμα τόσο σφιχτό ώστε να στέκεται στο κουτάλι. Υπολογίστε περίπου 5-6 κουταλιες της σούπας αλεύρι.

  3. 3

    Βάλτε πιπέρι και ψιλοκομμένο δυόσμο και αφήστε για μισή ώρα στο ψυγείο.

  4. 4

    Βάλτε σε ένα φαρδύ τηγάνι λάδι. Πάρτε κουταλιες από το μίγμα του μπακαλιάρου και με τη βοήθεια ενός δεύτερου κουταλιού τις ρίχνετε στο καυτό λάδι. Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας τις κροκέτες να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.

  5. 5

    Βγάλτε τις κροκέτες σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι και... Καλή απόλαυση!

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

DG
DG @cook_8505143
Ακούγεται πολύ καλό!! Θα το δοκιμάσω για μεθαύριο!!

Από

jovanul
jovanul @chrismar2
στις
Αθηνα,