κύρια φωτογραφία συνταγής Μπακαλιαροντολμάδες με μαρουλόφυλλα
sweeney
sweeney @cook_8450967
,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θελετε φτιαξτε αβγολεμονο με το ζουμι τους ή σερβιρετε τους ντολμαδες κρυους με τη σαλτσα τους και στραγγιστο γιαουρτι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 ατομα
  1. 10-12 μεγαλα εξωτερικα φυλλα μαρουλιου
  2. 1/2-2/3 φλιτζ. λαδι
  3. 1 μεγαλο κρμμυδι ψιλοκομμενο
  4. 2 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
  5. 1 φλιτζ. ξαρμυρισμενο μπακαλιαρο, ξεκοκαλισμενο και λιωμενο
  6. 1 φλιτζ. ρυζι
  7. 1 φλυτζ. αναμεικτα μυρωδικα (μαραθο, μαιντανο, ανηθο)
  8. 3 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενο
  9. 1/2 φλιτζ. λευκο ξηρο κρασι
  10. 2 αβγα ολοκληρα και ενα επιπλεον ασπραδι
  11. αλατι και πιπερι
  12. 1/2 λεμονι και 2-3 κουτ. χυμο λεμονιου
  13. 1 πρεζα ριγανη
  14. στραγγιστο γιαουρτι (προαιρετικα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεματιστε τα φυλλα του μαρουλιου και αφηστε τα να στραγγισουν σε πετσετα.

  2. 2

    Σε βαθυ τηγανι ζεστανετε το μισο λαδι και σοταρετε τα κρεμμυδια να μαλακωσουν.

  3. 3

    Προσθεστε και τον μπακαλιαρο και σοταρετε 1-2 λεπτα για να σφιξει.

  4. 4

    Βαλτε το ρυζι, τα μυρωδικα και το σκορδο στο τηγανι και βρεξτε με το κρασι, προσθετοντας και λιγο νερο.

  5. 5

    Σιγοβραστε για 3-4 λεπτα, βαλτε αλατι (αν χρειαζεται) και πιπερι, ανακατεψτε και τα αβγα στο μειγμα και δοκιμαστε για να διορθωσετε τη γευση αν χρειαστει.

  6. 6

    Γεμιστε με το μειγμα αυτο τα μαρουλοφυλλα, φτιαχνοντας μεγαλους ντολμαδες (μηκους 10-12 εκ.) και τοποθετηστε τους σε κατσαρολα.

  7. 7

    Αδειαστε πανω τους το υπολοιπο λαδι, λιγο νερο και βαλτε το μισο λεμονι κομμενο σε φετακια με τη φλουδα του.

  8. 8

    Πασπαλιστε με τη ριγανη, βαλτε και το χυμο λεμονιου και σιγοβραστε τους ντολμαδες για 30-40 λεπτα περιπου, μεχρι να μαλακωσει το ρυζι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

billyf13
billyf13 @cook_8474007
Εγώ, που δεν είμαι και φίλος του μπακαλιάρου, το τσάκισα το φαγητό! Απλά, υπέροχο, τι να πω; Δεν είχε έντονη γεύση και μυρωδιά το ψάρι, όπως το φοβόμουν, αλλά ήταν απόλυτα ισορροπημένες οι γεύσεις. Σε συνδυασμό με τα μυρωδικά, ήταν πεντανόστιμο! Εμείς βέβαια, λόγω της νηστείας των ημερών, δε βάλαμε αυγά και αυγολέμονο.. Μόνο με λαδολέμονο στο τέλος. Α! και επειδή ξεμείναμε από μαρουλόφυλλα κάποια στιγμή, ντύσαμε κάποιους ντολμάδες με λάχανο... Σούπερ!!\nΔοκιμάστε το με την πρώτη ευκαιρία!

Από

sweeney
sweeney @cook_8450967
στις
,Ελλάδα