Μπακαλιάρος αρωματικός στην λαδόκολλα
Μπακαλιάρος λεμονάτος με πατάτες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε με την ίδια διαδικασία να κάνουμε την ίδια παρασκευή και σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία.
Υλικά
-
χυμός από 2 λεμόνια
-
ρίγανη
-
μαϊντανος
-
800 γρ. πατάτες
-
4 σκελίδες σκόρδο
-
1 κιλό μπακαλιάρο αλμυρό ή Σφυρίδες
-
200 ml ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε, πλένουμε το ψάρι και το κόβουμε σε μερίδες (αν πρόκειται για μπακαλιάρο τον ξαλμυρίζουμε καλά).
-
2
Στη συνέχεια καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
-
3
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο, το ψάρι και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
-
4
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού αλατοπιπερώνουμε και πουδράρουμε με ρίγανη.
-
5
Κατόπιν στρώνουμε τις μερίδες του ψαριού πάνω στις πατάτες και προσθέτουμε την σάλτσα από το τηγάνι.
-
6
Σκεπάζουμε το ψάρι με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά περίπου.
-
7
Προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σχόλια