κύρια φωτογραφία συνταγής Μπακαλιάρος αρωματικός στην λαδόκολλα

Μπακαλιάρος αρωματικός στην λαδόκολλα

lia92
lia92 @cook_8482797

Μπακαλιάρος λεμονάτος με πατάτες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε με την ίδια διαδικασία να κάνουμε την ίδια παρασκευή και σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. χυμός από 2 λεμόνια
  2. ρίγανη
  3. μαϊντανος
  4. 800 γρ. πατάτες
  5. 4 σκελίδες σκόρδο
  6. 1 κιλό μπακαλιάρο αλμυρό ή Σφυρίδες
  7. 200 ml ελαιόλαδο
  8. αλάτι
  9. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε, πλένουμε το ψάρι και το κόβουμε σε μερίδες (αν πρόκειται για μπακαλιάρο τον ξαλμυρίζουμε καλά).

  2. 2

    Στη συνέχεια καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι.

  3. 3

    Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο, το ψάρι και το σκόρδο ψιλοκομμένο.

  4. 4

    Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού αλατοπιπερώνουμε και πουδράρουμε με ρίγανη.

  5. 5

    Κατόπιν στρώνουμε τις μερίδες του ψαριού πάνω στις πατάτες και προσθέτουμε την σάλτσα από το τηγάνι.

  6. 6

     Σκεπάζουμε το ψάρι με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά περίπου.

  7. 7

    Προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Αντιδράσεις

Σχόλια

marymyt
marymyt @Mary_Savelou
Ήταν αρκετά νόστιμο φαγητό παρόλο που δεν έβαλα τις πατάτες

Από

lia92
lia92 @cook_8482797
στις