Μπακαλιάρος φούρνου με χόρτα

,

Περιγραφή

Μια παραλλαγή Αγιορείτικης συνταγής.

Μπακαλιάρος φούρνου με χόρτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μπακαλιάρο φιλέτο ξαλμυρισμένο
  • 100 γρ. καρότα σε ροδέλες
  • 100 γρ. πατάτες σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
  • 50 γρ. σέλερυ σε ροδέλες
  • 1 πράσσο κομμένο σε ψιλές ροδέλες
  • 250 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 λιτρο ζωμό λαχανικών
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψάρια
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Σκόρδο , Σπανάκι
Φτιάχνει: 5 μερίδες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Στρώνουμε σε ένα ταψί όλα τα λαχανικά ανακατεμένα και τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα ψαριού.
  2. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά χόρτα.
  3. Περιχύνουμε με λάδι και ζωμό.
  4. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο για 50'.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για μπακαλιάρο, γλαύκο ή γαλέο.

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ο εθνικός μας μπακαλιάρος!
    H κατανάλωση του βακαλάου στην Ελλάδα έχει επετεια...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Μερικά ψάρια είναι
    Οι μεσογειακοί λαοί πρέπει να είμαστε υπερήφανοι ό...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΨΑΡΙ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 93 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki