Μπακαλιάρος φούρνου με χόρτα

,

Περιγραφή

Μια παραλλαγή Αγιορείτικης συνταγής.

Μπακαλιάρος φούρνου με χόρτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μπακαλιάρο φιλέτο ξαλμυρισμένο
  • 100 γρ. καρότα σε ροδέλες
  • 100 γρ. πατάτες σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
  • 50 γρ. σέλερυ σε ροδέλες
  • 1 πράσσο κομμένο σε ψιλές ροδέλες
  • 250 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 λιτρο ζωμό λαχανικών
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψάρια
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Σπανάκι , Σκόρδο
Φτιάχνει: 5 μερίδες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Στρώνουμε σε ένα ταψί όλα τα λαχανικά ανακατεμένα και τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα ψαριού.
  2. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά χόρτα.
  3. Περιχύνουμε με λάδι και ζωμό.
  4. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο για 50'.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για μπακαλιάρο, γλαύκο ή γαλέο.

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Πώς καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Ο εθνικός μας μπακαλιάρος!
    H κατανάλωση του βακαλάου στην Ελλάδα έχει επετεια...
    Μερικά ψάρια είναι
    Οι μεσογειακοί λαοί πρέπει να είμαστε υπερήφανοι ό...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΨΑΡΙ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 93 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki