κύρια φωτογραφία συνταγής Μπακαλιάρος φούρνου στιφάδο
bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633

Μπακαλιάρος στο φούρνο, εύκολο φαγητό και νόστιμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρησιμοποιώ παστό μπακαλιάρο φιλέτο χωρίς κόκαλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 2 κιλά μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
  2. 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  3. 1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
  4. 1-2 κρεμμύδια ξερά
  5. 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  6. 5 δαφνόφυλλα
  7. αλάτι και πιπέρι
  8. 1 ποτήρι κρασιού ξύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο μας βάζοντάς τον σε νερό ένα 24ωρο και αλλάζοντας μέσα σε αυτή τη μέρα το νερό δύο φορές.

  2. 2

    Την επόμενη μέρα βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο, τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι, τον ντοματοπελτέ και τα αφήνουμε λίγο, να ροδίσουν. Έπειτα τα σβήνουμε με το ξύδι.

  3. 3

    Στρώνουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια σ' ένα ταψάκι και βάζουμε από πάνω τα κρεμμυδάκια.

  4. 4

    Ρίχνουμε λίγο νερό στο φαγητό και ψήνουμε στους 180˚ C για 1 1/2 ώρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

savefico
savefico @cook_8466292
΄Πάρα πολύ νόστιμο και διαφορετικό, τρελαινόμαστε για στιφάδο....

Από

bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633
στις