Μπακαλιάρος κουρκούτι
Η βασική συνταγή για τον μπακαλιάρο με κουρκούτι για την 25η Μαρτίου και όχι μόνο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες και φυσικά σκορδαλιά.
https://www.youtube.com/watch?v=BTo4iLQxnhY
Υλικά
-
Για τον μπακαλιάρο
-
2 κιλά μπακαλιάρο υγράλατο φιλέτο
-
200 γρ. αλεύρι
-
σπορέλαιο για τηγάνισμα
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Για το κουρκούτι
-
0.5 λίτρο νερό χλιαρό
-
1 μικρό κουτάκι μπύρα
-
500 γρ αλεύρι
-
2 φακελάκια ξερή μαγιά
-
2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
-
1 κγ αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για να ξεαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο τον βάζουμε σε άφθονο νερό σε ένα μπολ τον σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αλλάζουμε το νερό κάθε 4-6 ώρες για τρείς μέρες.
-
2
Ξεκινάμε με το κουρκούτι. Σέ ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και προσθέτουμε την μαγιά και την ζάχαρη, ανακατεύουμε και περιμένουμε δέκα λεπτά να ενεργοποιηθεί.
-
3
Προσθέτουμε την μπύρα και σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι, χτυπάμε με το σύρμα να ανακατευτούν καλά τα υλικά, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα.
-
4
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με το σπορέλαιο και την βάζουμε στο μάτι σε δυνατή με μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
-
5
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι (για τον μπακαλιάρο), αλάτι και πιπέρι.
-
6
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε ίσες μερίδες.
-
7
Βουτάμε το κάθε κομμάτι πρώτα στο αλεύρι, το τινάζουμε να φύγει το περιττό.
-
8
Μετά το βουτάμε μέσα στο κουρκούτι και στο τέλος το ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
-
9
Τηγανίζουμε μέχρι να γίνει χρυσαφί.
Σχόλια (2)