κύρια φωτογραφία συνταγής Μπακαλιάρος λεμονάτος
asproyla
asproyla @cook_8450142
Χανιά

Λίγα μυστικά ακόμα

Μετά που θα βάλουμε τις πατάτες δεν ανακατεύουμε με κουτάλα. Πιάνουμε την κατσαρόλα και την γυρνάμε σιγά-σιγά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

42 Minutes
  1. 1 φύλλο μπακαλιάρου
  2. λάδι
  3. 2 κρεμμύδια χονδροκομμένα
  4. 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  5. 5 πράσα χονδροκομμένα (μόνο το άσπρο μέρος)
  6. 5-6 κλωναράκια σέλινο χονδροκομμένα
  7. 5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  8. αλάτι - πιπέρι
  9. χυμό από 1-2 λεμόνια ανάλογα πόσο ξινό το θέλετε
  10. 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε, κόβουμε, πλένουμε και ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο.

  2. 2

    Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

  3. 3

    Στην συνέχεια προσθέτουμε τα πράσα, το σέλινο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα γυρνάμε λίγο. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να μαραθούν.

  4. 4

    Βάζουμε τις πατάτες σε στρώσεις και τις σκεπάζουμε με νερό,αλάτι, πιπέρι.

  5. 5

    Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο.

  6. 6

    Φτιάχνουμε τον χυλό δηλαδή βάζουμε σε ένα μπολάκι το αλεύρι με το λεμόνι και τα διαλύουμε καλά. Μόλις ψηθεί το φαγητό μας ρίχνουμε το χυλό από πάνω και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα του.

Αντιδράσεις

Σχόλια (20)

Μαρίτσα
Μαρίτσα @cook_8449553
Αγαπητή asproula.\r\nΗ συνταγή σου είναι τέλεια!!!!!!\r\nΤην έκανα χθες του Ευαγγελισμού με μια παραλλαγή.Μαζί με τις πατάτες έβαλα και 2-3 κολοκυθάκια.Περιττό να σου πω πως δεν έμεινε ούτε ζουμάκι στην κατσαρόλα.

Από

asproyla
asproyla @cook_8450142
στις
Χανιά