Μπακαλιάρος με κουρκούτι που κάνει τη διαφορά

Bαθμολογία: 5
       
 
5 ψήφοι
,

Περιγραφή

Μπακαλιάρος με κουρκούτι που κάνει τη χρυσή διαφορά όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στη νοστιμιά που δίνουν απλά υλικά αρμονικά δεμένα μεταξύ τους!!!

Μπακαλιάρος με κουρκούτι που κάνει τη διαφορά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φύλλο μπακαλιάρου (παστού με το κόκαλο, κομμένο σε μερίδες και ξαρμυρισμένο για 48 ώρες σε λεκάνη με νερό
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

 

Για το κουρκούτι

  • 300 γρ αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσης
  • 1 κουτάκι μπύρα 330 ml
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 ποτηράκι του κρασιού νερό (περίπου)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψάρια
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Σερβίρει: 3 με 4 άτομα.
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 13' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 20' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
  2. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και αδειάζουμε το κουτάκι με την μπύρα.
  3. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.
  4. Αραιώνουμε σιγά σιγά με το νερό το μίγμα μας να μην είναι πολύ σφιχτό μα ούτε και πολύ αραιό (μια μέση κατάσταση δηλαδή) και το αφήνουμε να σταθεί για λίγο.
  5. Βουτάω καλά το κάθε κομμάτι του μπακαλιάρου στο κουρκούτι και κατόπιν το ρίχνω στο (βαθύ) τηγάνι ή κατσαρόλα με το καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσει .
  6. Επαναλαμβάνω το ίδιο μέχρι το τελευταίο κομμάτι.
  7. Βάζω το μπακαλιάρο μου σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν τα λάδια. Καλή όρεξη !!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα είναι το ιδανικό για το καλό ψήσιμο του μπακαλιάρου μέσα και έξω.

Γυρνάω τα κομμάτια του μπακαλιάρου μόνο όταν έχουν κάνει πέτσα χρυσή απο τη μια μεριά για να ψηθούν ομοιόμορφα και απο την άλλη.

Σχετικές συνταγές

    7 Όλα

    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 25-3-14  
    Μας άρεσε πάρα-πάρα πολύ!!!
    Παρέλειψα το νερό στο χυλό,δε νομίζω ότι χρειαζόταν,και απολαύσαμε υπέροχα "λουκουμαδάκια" μπακαλιάρου!
    Ποίημα!!!
    #
    Σχόλιο από geosx21, 26-3-14  
    ( ( ( Σουηδός Μάγειρας ) ) )
    Σε ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχολιό σου!!!
    #
    Σχόλιο από lakafosi, 15-4-14  
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΝΙΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 16-6-14  
    πολύ καλό το κουρκούτι! τέλειο!!!!!!! έκανα τον μπακαλιάρο, βούτηξα την φέτα και έγινε τέλεια και αυτή και μια άλλη ιδέα που δεν την έχω δοκιμάσει αλλά κάπου την έχω διαβάσει, είναι να βουτήξουμε τισ φέτεσ ψωμιού στο κουρκούτι και να τισ τηγανίσουμε!!
    #
    Σχόλιο από giosli, 28-10-15  
    #
    Σχόλιο από GogoKalogeropoulou, 25-3-17  
    #
    Σχόλιο από GogoKalogeropoulou, 25-3-17  
    Tip: Μέσα στο νερό που ξαρμυριζουμε το μπακαλιάρο ρίχνουμε ένα φύλλο σπανάκι, 1 φύλλο μαρούλι και 1 φέτα ψωμί! Μετά θα πρέπει να τον αλατισεται!!!!

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 25-3-14  
    Μας άρεσε πάρα-πάρα πολύ!!!
    Παρέλειψα το νερό στο χυλό,δε νομίζω ότι χρειαζόταν,και απολαύσαμε υπέροχα "λουκουμαδάκια" μπακαλιάρου!
    Ποίημα!!!
    #
    Σχόλιο από lakafosi, 15-4-14  
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΝΙΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 16-6-14  
    πολύ καλό το κουρκούτι! τέλειο!!!!!!! έκανα τον μπακαλιάρο, βούτηξα την φέτα και έγινε τέλεια και αυτή και μια άλλη ιδέα που δεν την έχω δοκιμάσει αλλά κάπου την έχω διαβάσει, είναι να βουτήξουμε τισ φέτεσ ψωμιού στο κουρκούτι και να τισ τηγανίσουμε!!
    #
    Σχόλιο από giosli, 28-10-15  
    #
    Σχόλιο από GogoKalogeropoulou, 25-3-17  
    #
    Σχόλιο από GogoKalogeropoulou, 25-3-17  
    Tip: Μέσα στο νερό που ξαρμυριζουμε το μπακαλιάρο ρίχνουμε ένα φύλλο σπανάκι, 1 φύλλο μαρούλι και 1 φέτα ψωμί! Μετά θα πρέπει να τον αλατισεται!!!!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από geosx21, 26-3-14  
    ( ( ( Σουηδός Μάγειρας ) ) )
    Σε ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχολιό σου!!!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μερικά ψάρια είναι
    Οι μεσογειακοί λαοί πρέπει να είμαστε υπερήφανοι ό...
    Πώς θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Από την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι; Τα ...
    Η προστασία της θάλασσας μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων....
    Σε όλο τον κόσμο, η κατάσταση των αλιευτικών αποθε...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    ΨΑΡΟΣΥΜΒΟΥΛΕΣ με το WWF και τον Λευτέρη Λαζάρου
    Το γνώριζες ότι το 90% των παγκόσμιων ιχθυαποθε...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    κουρκούτι για μπακαλιάρο
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της vivikamama
    θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της pjblack
    MPAKALIAROS
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της lilipoupoli
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της ΓΙΩΤΑ ΜΠ.
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της nikos2066