vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Νόστιμος και εύκολος τρόπος μαγειρέματος του μπακαλιάρου,παστού και φρέσκου!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από βιβλιαράκι μαγειρικής για ψάρια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  2. 500 γρ. σπανάκι
  3. 400 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  4. 8 πατάτες με τη φλούδα τους
  5. 6 σκελίδες σκόρδο
  6. 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο{εγώ έβαλα μαϊντανό}
  7. 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  8. 1 λεμόνι το χυμό του
  9. λάδι,αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε 10 λεπτά το σπανάκι, στραγγίζουμε καλά.

  2. 2

    Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες.

  3. 3

    Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και στρώνουμε τις πατάτες, τις περιχύνουμε με το μισό βούτυρο(50γρ.),

  4. 4

    Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 30 λεπτά.

  5. 5

    Λιώνουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

  6. 6

    Ρίχνουμε το φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο, αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Βγάζουμε τις ψημένες πατάτες από το φούρνο.

  7. 7

    Σε άλλο ταψί βουτυρωμένο βάζουμε το σπανάκι, από πάνω τις πατάτες, τα μανιτάρια και τέλος τα φιλέτα μπακαλιάρου.

  8. 8

    Περιχύνουμε με λάδι και ψήνουμε 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα