Μπακαλιάρος με σπανάκι και μανιτάρια
Νόστιμος και εύκολος τρόπος μαγειρέματος του μπακαλιάρου,παστού και φρέσκου!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από βιβλιαράκι μαγειρικής για ψάρια.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε 10 λεπτά το σπανάκι, στραγγίζουμε καλά.
-
2
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες.
-
3
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και στρώνουμε τις πατάτες, τις περιχύνουμε με το μισό βούτυρο(50γρ.),
-
4
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 30 λεπτά.
-
5
Λιώνουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
-
6
Ρίχνουμε το φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο, αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Βγάζουμε τις ψημένες πατάτες από το φούρνο.
-
7
Σε άλλο ταψί βουτυρωμένο βάζουμε το σπανάκι, από πάνω τις πατάτες, τα μανιτάρια και τέλος τα φιλέτα μπακαλιάρου.
-
8
Περιχύνουμε με λάδι και ψήνουμε 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σχόλια