Μπακαλιάρος Ωγκρατέν
Μια διαφορετική παραλλαγή για τους λάτρεις του μπακαλιάρου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε μια φίλη μου που της άρεσει να ψάχνει το διαφορετικό!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξαλμυρίστε καλά τον μπακαλιάρο, πλύντε τον και στραγγίστε τον.
-
2
Bάλτε τον σ’ ένα σκεύος μαζί με το γάλα.
-
3
Προσθέστε το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τη δάφνη. Aφήστε τα σε χαμηλή φωτιά 10-12 λεπτά.
-
4
Bγάλτε τον μπακαλιάρο και τα υπόλοιπα υλικά και σουρώστε το ζουμί του.
-
5
Bγάλτε την πέτσα και τα κόκκαλα και κόψτε τον σε κομμάτια.
-
6
Λιώστε τη μαργαρίνη σε ένα σκεύος, προσθέστε ανακατεύοντας συνέχεια το αλεύρι σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.
-
7
Kατεβάστε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέστε το ζουμί του μπακαλιάρου, ξαναβάλτε το στη φωτιά κι αφήστε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
-
8
Kατεβάστε το από τη φωτιά, προσθέστε τον μπακαλιάρο, τις γαρίδες, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε.
-
9
Bάλτε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος. Bράστε τις πατάτες, λιώστε τις και ανακατέψτε τις με τα υπόλοιπα υλικά του γαρνιρίσματος (βούτυρο + γάλα).
-
10
Kαλύψτε τον μπακαλιάρο με τον πουρέ και ψήστε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)