κύρια φωτογραφία συνταγής Μπακαλιάρος Ωγκρατέν

Μπακαλιάρος Ωγκρατέν

anita
anita @cook_8454458
,ΕΛΛΑΔΑ

Μια διαφορετική παραλλαγή για τους λάτρεις του μπακαλιάρου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε μια φίλη μου που της άρεσει να ψάχνει το διαφορετικό!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 700 γρ. μπακαλιάρο παστό
  2. 480 γρ. γάλα
  3. 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  4. 1 κλαδάκι μαϊντανό
  5. 1 φύλλο δάφνης
  6. 50 γρ μαργαρίνη
  7. 50 γρ αλεύρι
  8. 175 γρ καθαρισμένες γαρίδες
  9. 175 γρ ώριμες ντομάτες
  10. αλάτι και πιπέρι μαύρο
  11. Για το γαρνίρισμα
  12. 700 γρ. πατάτες
  13. 25 γρ βούτυρο
  14. 3-4 κουταλιές σούπας γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξαλμυρίστε καλά τον μπακαλιάρο, πλύντε τον και στραγγίστε τον.

  2. 2

    Bάλτε τον σ’ ένα σκεύος μαζί με το γάλα.

  3. 3

    Προσθέστε το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τη δάφνη. Aφήστε τα σε χαμηλή φωτιά 10-12 λεπτά.

  4. 4

    Bγάλτε τον μπακαλιάρο και τα υπόλοιπα υλικά και σουρώστε το ζουμί του.

  5. 5

    Bγάλτε την πέτσα και τα κόκκαλα και κόψτε τον σε κομμάτια.

  6. 6

    Λιώστε τη μαργαρίνη σε ένα σκεύος, προσθέστε ανακατεύοντας συνέχεια το αλεύρι σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.

  7. 7

    Kατεβάστε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέστε το ζουμί του μπακαλιάρου, ξαναβάλτε το στη φωτιά κι αφήστε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

  8. 8

    Kατεβάστε το από τη φωτιά, προσθέστε τον μπακαλιάρο, τις γαρίδες, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε.

  9. 9

    Bάλτε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος. Bράστε τις πατάτες, λιώστε τις και ανακατέψτε τις με τα υπόλοιπα υλικά του γαρνιρίσματος (βούτυρο + γάλα).

  10. 10

    Kαλύψτε τον μπακαλιάρο με τον πουρέ και ψήστε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

anita
anita @cook_8454458
στις
,ΕΛΛΑΔΑ