Μπακαλιάρος παστός γιαχνί (πικάντικος)
Η συνταγή αυτή είναι μια παραλλαγή του Μπακαλιάρου Μπουρδέτο που φτιάχνουνε στην Κέρκυρα. Νόστιμη και εύκολη για όσους αγαπούν τον παστό μπακαλιάρο αλλά αντιπαθούν το τηγάνισμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα ήταν από τη στιγμή που θα ρίξουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου να μην ανακατεύουμε με κουτάλα το φαγητό γιατί το ψάρι διαλύεται εύκολα, απλώς κουνάμε την κατσαρόλα. Στην Κερκυραϊκή συνταγή αντί για κρεμμύδια και καρότα βάζουν πράσα χοντροκομμένα (για όσους τα προτιμούν).
Υλικά
-
1 κιλό Μπακαλιάρος παστός κομμένος σε μερίδες και ξαρμυρισμένος
-
1 κιλό πατάτες χοντροκομμένες
-
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
-
2-3 καρότα κομμένα (προαιρετικά)
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
-
1 κουτ. σούπας τοματοπολτέ αραιωμένο σε λίγο νερό ή 1/2 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
-
Αλάτι
-
Πιπέρι κόκκινο καυτερό (τσίλι)
-
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.
-
2
Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα μέχρι να σοταριστούν κι αυτά ελαφριά.
-
3
Ρίχνουμε τον πελτέ ή την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι και τα πιπέρια και σιγοβράζουμε με κλειστή κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα (περίπου 20 λεπτά).
-
4
Τέλος ρίχνουμε τον μπακαλιάρο (που έχουμε ξαρμυρίσει τουλάχιστον 12 ώρες κι έχουμε αφαιρέσει το δέρμα) και το χυμό λεμονιού (περίπου 10 λεπτά).
-
5
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε αν θέλουμε για χρώμα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σχόλια (11)