Μπακαλιάρος ροδέλες με τζίντζερ (πιπερόριζα)
Μία εξαιρετικά νόστιμη και με εξωτικό τόνο συνταγή, που μετατρέπει ένα τόσο συνηθισμένο και οικονομικό ψάρι σε κάτι το ιδιαίτερο..!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε να κάνετε ακόμα πιο γρήγορα την συνταγή σας, (αν και είναι ήδη πολύ γρήγορη), κόψτε σε κομματάκια τον μπακαλιάρο αντί για ολόκληρες ροδέλες.Αν δεν μπορείτε να βρείτε φρέσκο τζίντζερ, κάντε τη συνταγή εξολοκλήρου με σκόνη τζίντζερ που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα μάρκετ.Σερβίρεται με ρύζι ατμού μπασμάτι ή με noodles λαχανικών (νομίζω πως υπάρχει σχετική συνταγή στο σάιτ μας). Ταιριάζουν εξαιρετικά και οι 2 επιλογές!
Υλικά
-
750 γρ. μπακαλιάρο ροδέλες (αν είναι κατεψυγμένος, αποψύξτε τον)
-
4 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα
-
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (περίπου 3 εκατοστά), καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
-
1/2 φλ. τσαγιού κορν-φλάουρ
-
1/2 κ.γ. έτοιμο τζίντζερ σε σκόνη
-
3 κ.σ. λάδι (ότι έχετε για τηγάνισμα)
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1 κ.σ. ξύδι
-
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ ένα μπωλ ανακατεύετε το κορν φλάουρ, την σκόνη τζίντζερ και το αλάτι.
-
2
Προσθέτετε τις ροδέλες μπακαλιάρου και τις ανακατεύετε μες στο μίγμα να παναριστούν καλά.
-
3
Στο τηγάνι,μόλις κάψει το λάδι, ρίχνετε τις ροδέλες και τηγανίζετε για περίπου 8-10 λεπτά γυρνώντας τις πού και πού κανονικά όπως τις τηγανίζετε πάντα, μέχρι να ροδίσουν.
-
4
Σ ένα μπωλάκι αναμιγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής,τα ρίχνετε έπειτα στο τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά, καπακώνετε το τηγάνι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 4-5 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια