Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Λίγα μυστικά ακόμα
* Σε περίπτωση που ο μπακαλιάρος είναι παστός/υγράλατος, τον κόβουμε σε κομμάτια και τον ξαλμυρίζουμε από την προηγούμενη μέρα.
Υλικά
-
1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος ή παστός κομμένος σε κομμάτια *
-
Για το κουρκούτι
-
330 ml μπύρα ή σόδα
-
140 γραμμάρια αλεύρι
-
170 γραμμάρια κορν φλάουρ
-
Αλάτι
-
Για τη σκορδαλιά
-
600 γραμμάρια πατάτες
-
3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-
Ξίδι
-
Αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το κουρκούτι: Σ' ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
-
2
Πανάρουμε τον μπακαλιάρο στο αλεύρι, τον ρίχνουμε στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
-
3
Απορροφάμε το περιττό λάδι σε χαρτί κουζίνας.
-
4
Για τη σκορδαλιά: Ξεφλουδίζουμε, ξεπλένουμε και βράζουμε τις πατάτες.
-
5
Τις ρίχνουμε σ' ένα μπολ, τις λιώνουμε, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
-
6
*Σε περίπτωση που ο μπακαλιάρος είναι παστός/υγράλατος, τον κόβουμε σε κομμάτια και τον ξαλμυρίζουμε από την προηγούμενη μέρα.
Σχόλια