syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
Thessaloniki, Greece

Λίγα μυστικά ακόμα
* Σε περίπτωση που ο μπακαλιάρος είναι παστός/υγράλατος, τον κόβουμε σε κομμάτια και τον ξαλμυρίζουμε από την προηγούμενη μέρα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

85 Minutes
4-5 άτομα
  1. 1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος ή παστός κομμένος σε κομμάτια *
  2. Για το κουρκούτι
  3. 330 ml μπύρα ή σόδα
  4. 140 γραμμάρια αλεύρι
  5. 170 γραμμάρια κορν φλάουρ
  6. Αλάτι
  7. Για  τη σκορδαλιά
  8. 600 γραμμάρια πατάτες
  9. 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  10. Ξίδι
  11. Αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για το κουρκούτι: Σ' ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

  2. 2

    Πανάρουμε τον μπακαλιάρο στο αλεύρι, τον ρίχνουμε στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.

  3. 3

    Απορροφάμε το περιττό λάδι σε χαρτί κουζίνας.

  4. 4

    Για τη σκορδαλιά: Ξεφλουδίζουμε, ξεπλένουμε και βράζουμε τις πατάτες.

  5. 5

    Τις ρίχνουμε σ' ένα μπολ, τις λιώνουμε, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

  6. 6

    *Σε περίπτωση που ο μπακαλιάρος είναι παστός/υγράλατος, τον κόβουμε σε κομμάτια και τον ξαλμυρίζουμε από την προηγούμενη μέρα.

Αντιδράσεις

Από

syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
στις
Thessaloniki, Greece
Λάτρης της μαγειρικής πολλά χρόνια (2002, από φοιτητής ακόμα), αποφάσισα να μοιραστώ τις συνταγές, εύκολες και δύσκολες, μαζί σας! Για μένα δεν παίζει ρόλο ο βαθμός δυσκολίας, αλλά το μεράκι και η φαντασία του καθενός! Αρκετές φορές απλά και εύκολα πιάτα είναι εξίσου νόστιμα και γευστικά! ''Της πείνας τα... καμώματα'' λοιπόν! Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές με μεράκι και αγάπη! ➡ https://syntageskamomata.blogspot.gr Και στο instagram https://www.instagram.com/syntages.kamomata
Δες περισσότερα