Μπακαλιάρος σκορδαλιά για καλοφαγάδες

Bαθμολογία: 5
       
 
3 ψήφοι
,

Περιγραφή

Κροκέτες μπακαλιάρου, με υπέροχη γεύση και μυρωδικά που ... σπάνε μύτες και συνδυάζονται με υπέροχη σκορδαλιά...


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φύλλο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο
  • 1-2 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο
  • 1-2 κ.γ. ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1-2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά
  • γάλα
  • λάδι

Για τη σκορδαλιά:

  • 3-4 πατάτες
  • ξύδι
  • σκόρδο... κατά βούληση
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με θαλασσινά , Ψάρια
Μέθοδος: Τηγανιού
Περιέχει: Γάλα , Αβγά , Σκόρδο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Μαδάμε με τα χέρια μας τον μπακαλιάρο, σε μικρά κομμάτια και στραγγίζουμε από τα νερά του σε σουρωτήρι.
  2. Σε ένα μπώλ ρίχνουμε τα αυγά, 1 κούπα περίπου γάλα και όσο αλεύρι πάρει, έως ότου το μίγμα γίνει παχύρευστος χυλός.
  3. Προσθέτουμε τον άνιθο, το μαιντανό, το κρεμμυδάκι και τον μπακαλιάρο και ανακατεύουμε. (αν χρειάζεται κι άλλο αλεύρι, προσθέτουμε, γιατί ίσως έχει αφήσει νερά το ψάρι)
  4. Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τις κροκέτες μας.

Για την σκορδαλιά:

  1. Βράζουμε καλά τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
  2. Σε μπωλ, λιώνουμε με ένα πιρούνι τις πατάτες και προσθέτουμε ελαιόλαδο και ξύδι.
  3. Στο μούλτι, αλέθουμε μερικές πατάτες με το σκόρδο και λίγο νερό από την κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε το μίγμα στις λιωμένες πατάτες... και έτοιμη η σκορδαλιά.
  5. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή όρεξη!

Σχετικές συνταγές

    6 Όλα

    #
    Σχόλιο από elenakappa, 3-11-10  
    ¨ετσι ακριβώς φτάχνω και εγω την σκορδαλιά
    και τον χυλό αλλά δεν βάζω τα αρωματικά .Λόγω πίεσης δεν μπορώ να το φάω συχνά αλλά τώρα θα το φτιάξω.
    #
    Σχόλιο από savefico, 3-11-10  
    Ελενα, αξίζει να το δοκιμάσεις και με τα αρωματικά, δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση. Οσο για το αλάτι, που θα θές να αποφύγεις, μπορεις να παρεις κατεψυγμένο μπακαλιάρο- που δεν έχει καθόλου αλάτι και εσύ προσθέτεις όσο θές.
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 7-1-11  
    Δυο μερες τωρα τρωω μπακαλιαρο.Αν δεν σκασω απο το φαι θα ανεβασω και φωτο.Το τι τον ευχαριστηθηκα δεν λεγετε.Να εισαι καλα.Σε ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από savefico, 8-1-11  
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σου Μαρία!
    Είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!!!
    (κι εγώ το ίδιο παθαίνω :-))
    #
    Σχόλιο από virgi, 23-3-13  
    #
    Σχόλιο από athipa, 3-6-14  
    Η ξεχωριστή πινελιά με την προσθήκη των αρωματικών στο κουρκούτι κάνει τη διαφορά! Και στη γεύση και στην αισθητική του πιάτου.

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από elenakappa, 3-11-10  
    ¨ετσι ακριβώς φτάχνω και εγω την σκορδαλιά
    και τον χυλό αλλά δεν βάζω τα αρωματικά .Λόγω πίεσης δεν μπορώ να το φάω συχνά αλλά τώρα θα το φτιάξω.
    #
    Σχόλιο από savefico, 3-11-10  
    Ελενα, αξίζει να το δοκιμάσεις και με τα αρωματικά, δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση. Οσο για το αλάτι, που θα θές να αποφύγεις, μπορεις να παρεις κατεψυγμένο μπακαλιάρο- που δεν έχει καθόλου αλάτι και εσύ προσθέτεις όσο θές.
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 7-1-11  
    Δυο μερες τωρα τρωω μπακαλιαρο.Αν δεν σκασω απο το φαι θα ανεβασω και φωτο.Το τι τον ευχαριστηθηκα δεν λεγετε.Να εισαι καλα.Σε ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από savefico, 8-1-11  
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σου Μαρία!
    Είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!!!
    (κι εγώ το ίδιο παθαίνω :-))
    #
    Σχόλιο από virgi, 23-3-13  
    #
    Σχόλιο από athipa, 3-6-14  
    Η ξεχωριστή πινελιά με την προσθήκη των αρωματικών στο κουρκούτι κάνει τη διαφορά! Και στη γεύση και στην αισθητική του πιάτου.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Η προστασία της θάλασσας μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων....
    Σε όλο τον κόσμο, η κατάσταση των αλιευτικών αποθε...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...
    Ο εθνικός μας μπακαλιάρος!
    H κατανάλωση του βακαλάου στην Ελλάδα έχει επετεια...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Γαρίδα ένα φρούτο της θάλασσας
    Η εμφάνιση και μόνο των φρούτων της θάλασσας (θ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    φαγητά
    Ένα βιβλίο 108 αγαπημένων συνταγών, του/της Σταυρούλα1
    Παρασκευή (ψάρι)
    Ένα βιβλίο 84 αγαπημένων συνταγών, του/της Regina1901
    ψαρικά
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    ΕΦΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 54 αγαπημένων συνταγών, του/της ofisofi