Μπακαλιάρος σκορδαλιά για καλοφαγάδες

Bαθμολογία: 5
       
 
3 ψήφοι
,

Περιγραφή

Κροκέτες μπακαλιάρου, με υπέροχη γεύση και μυρωδικά που ... σπάνε μύτες και συνδυάζονται με υπέροχη σκορδαλιά...


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φύλλο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο
  • 1-2 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο
  • 1-2 κ.γ. ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1-2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά
  • γάλα
  • λάδι

Για τη σκορδαλιά:

  • 3-4 πατάτες
  • ξύδι
  • σκόρδο... κατά βούληση
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψάρια , Με θαλασσινά
Μέθοδος: Τηγανιού
Περιέχει: Αβγά , Σκόρδο , Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Μαδάμε με τα χέρια μας τον μπακαλιάρο, σε μικρά κομμάτια και στραγγίζουμε από τα νερά του σε σουρωτήρι.
  2. Σε ένα μπώλ ρίχνουμε τα αυγά, 1 κούπα περίπου γάλα και όσο αλεύρι πάρει, έως ότου το μίγμα γίνει παχύρευστος χυλός.
  3. Προσθέτουμε τον άνιθο, το μαιντανό, το κρεμμυδάκι και τον μπακαλιάρο και ανακατεύουμε. (αν χρειάζεται κι άλλο αλεύρι, προσθέτουμε, γιατί ίσως έχει αφήσει νερά το ψάρι)
  4. Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τις κροκέτες μας.

Για την σκορδαλιά:

  1. Βράζουμε καλά τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
  2. Σε μπωλ, λιώνουμε με ένα πιρούνι τις πατάτες και προσθέτουμε ελαιόλαδο και ξύδι.
  3. Στο μούλτι, αλέθουμε μερικές πατάτες με το σκόρδο και λίγο νερό από την κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε το μίγμα στις λιωμένες πατάτες... και έτοιμη η σκορδαλιά.
  5. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή όρεξη!

Σχετικές συνταγές

    6 Όλα

    #
    Σχόλιο από elenakappa, 3-11-10  
    ¨ετσι ακριβώς φτάχνω και εγω την σκορδαλιά
    και τον χυλό αλλά δεν βάζω τα αρωματικά .Λόγω πίεσης δεν μπορώ να το φάω συχνά αλλά τώρα θα το φτιάξω.
    #
    Σχόλιο από savefico, 3-11-10  
    Ελενα, αξίζει να το δοκιμάσεις και με τα αρωματικά, δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση. Οσο για το αλάτι, που θα θές να αποφύγεις, μπορεις να παρεις κατεψυγμένο μπακαλιάρο- που δεν έχει καθόλου αλάτι και εσύ προσθέτεις όσο θές.
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 7-1-11  
    Δυο μερες τωρα τρωω μπακαλιαρο.Αν δεν σκασω απο το φαι θα ανεβασω και φωτο.Το τι τον ευχαριστηθηκα δεν λεγετε.Να εισαι καλα.Σε ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από savefico, 8-1-11  
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σου Μαρία!
    Είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!!!
    (κι εγώ το ίδιο παθαίνω :-))
    #
    Σχόλιο από virgi, 23-3-13  
    #
    Σχόλιο από athipa, 3-6-14  
    Η ξεχωριστή πινελιά με την προσθήκη των αρωματικών στο κουρκούτι κάνει τη διαφορά! Και στη γεύση και στην αισθητική του πιάτου.

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από elenakappa, 3-11-10  
    ¨ετσι ακριβώς φτάχνω και εγω την σκορδαλιά
    και τον χυλό αλλά δεν βάζω τα αρωματικά .Λόγω πίεσης δεν μπορώ να το φάω συχνά αλλά τώρα θα το φτιάξω.
    #
    Σχόλιο από savefico, 3-11-10  
    Ελενα, αξίζει να το δοκιμάσεις και με τα αρωματικά, δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση. Οσο για το αλάτι, που θα θές να αποφύγεις, μπορεις να παρεις κατεψυγμένο μπακαλιάρο- που δεν έχει καθόλου αλάτι και εσύ προσθέτεις όσο θές.
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 7-1-11  
    Δυο μερες τωρα τρωω μπακαλιαρο.Αν δεν σκασω απο το φαι θα ανεβασω και φωτο.Το τι τον ευχαριστηθηκα δεν λεγετε.Να εισαι καλα.Σε ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από savefico, 8-1-11  
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σου Μαρία!
    Είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!!!
    (κι εγώ το ίδιο παθαίνω :-))
    #
    Σχόλιο από virgi, 23-3-13  
    #
    Σχόλιο από athipa, 3-6-14  
    Η ξεχωριστή πινελιά με την προσθήκη των αρωματικών στο κουρκούτι κάνει τη διαφορά! Και στη γεύση και στην αισθητική του πιάτου.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    ΨΑΡΟΣΥΜΒΟΥΛΕΣ με το WWF και τον Λευτέρη Λαζάρου
    Το γνώριζες ότι το 90% των παγκόσμιων ιχθυαποθε...
    Η προστασία της θάλασσας μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων....
    Σε όλο τον κόσμο, η κατάσταση των αλιευτικών αποθε...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 47 αγαπημένων συνταγών, του/της ofisofi
    Παρασκευή (ψάρι)
    Ένα βιβλίο 84 αγαπημένων συνταγών, του/της Regina1901
    Θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της sunforger
    mezedes
    Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της miakos
    ΕΦΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris