Μπακαλιάρος σκορδαλιά για καλοφαγάδες
Κροκέτες μπακαλιάρου, με υπέροχη γεύση και μυρωδικά που ... σπάνε μύτες και συνδυάζονται με υπέροχη σκορδαλιά...
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή όρεξη!
Υλικά
-
1 φύλλο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο
-
1-2 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο
-
1-2 κ.γ. ψιλοκομμένο μαιντανό
-
1-2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
-
2 αυγά
-
λάδι
-
Για τη σκορδαλιά
-
3-4 πατάτες
-
ξύδι
-
σκόρδο... κατά βούληση
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μαδάμε με τα χέρια μας τον μπακαλιάρο, σε μικρά κομμάτια και στραγγίζουμε από τα νερά του σε σουρωτήρι.
-
2
Σε ένα μπώλ ρίχνουμε τα αυγά, 1 κούπα περίπου γάλα και όσο αλεύρι πάρει, έως ότου το μίγμα γίνει παχύρευστος χυλός.
-
3
Προσθέτουμε τον άνιθο, το μαιντανό, το κρεμμυδάκι και τον μπακαλιάρο και ανακατεύουμε. (αν χρειάζεται κι άλλο αλεύρι, προσθέτουμε, γιατί ίσως έχει αφήσει νερά το ψάρι)
-
4
Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τις κροκέτες μας.
-
5
Βράζουμε καλά τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
-
6
Σε μπωλ, λιώνουμε με ένα πιρούνι τις πατάτες και προσθέτουμε ελαιόλαδο και ξύδι.
-
7
Στο μούλτι, αλέθουμε μερικές πατάτες με το σκόρδο και λίγο νερό από την κατσαρόλα.
-
8
Προσθέτουμε το μίγμα στις λιωμένες πατάτες... και έτοιμη η σκορδαλιά.
-
9
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)