κύρια φωτογραφία συνταγής Μπακαλιάρος σκορδαλιά για καλοφαγάδες
savefico
savefico @cook_8466292
,ΕΛΛΑΔΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου, με υπέροχη γεύση και μυρωδικά που ... σπάνε μύτες και συνδυάζονται με υπέροχη σκορδαλιά...

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 φύλλο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο
  2. 1-2 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο
  3. 1-2 κ.γ. ψιλοκομμένο μαιντανό
  4. 1-2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  5. λάδι
  6. Για τη σκορδαλιά
  7. 3-4 πατάτες
  8. ξύδι
  9. σκόρδο... κατά βούληση
  10. ελαιόλαδο
  11. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μαδάμε με τα χέρια μας τον μπακαλιάρο, σε μικρά κομμάτια και στραγγίζουμε από τα νερά του σε σουρωτήρι.

  2. 2

    Σε ένα μπώλ ρίχνουμε τα αυγά, 1 κούπα περίπου γάλα και όσο αλεύρι πάρει, έως ότου το μίγμα γίνει παχύρευστος χυλός.

  3. 3

    Προσθέτουμε τον άνιθο, το μαιντανό, το κρεμμυδάκι και τον μπακαλιάρο και ανακατεύουμε. (αν χρειάζεται κι άλλο αλεύρι, προσθέτουμε, γιατί ίσως έχει αφήσει νερά το ψάρι)

  4. 4

    Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τις κροκέτες μας.

  5. 5

    Βράζουμε καλά τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.

  6. 6

    Σε μπωλ, λιώνουμε με ένα πιρούνι τις πατάτες και προσθέτουμε ελαιόλαδο και ξύδι.

  7. 7

    Στο μούλτι, αλέθουμε μερικές πατάτες με το σκόρδο και λίγο νερό από την κατσαρόλα.

  8. 8

    Προσθέτουμε το μίγμα στις λιωμένες πατάτες... και έτοιμη η σκορδαλιά.

  9. 9

    Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

elenakappa
elenakappa @cook_8459004
¨ετσι ακριβώς φτάχνω και εγω την σκορδαλιά \nκαι τον χυλό αλλά δεν βάζω τα αρωματικά .Λόγω πίεσης δεν μπορώ να το φάω συχνά αλλά τώρα θα το φτιάξω.

Από

savefico
savefico @cook_8466292
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
Μου αρέσει να μαγειρεύω και να δημιουργώ...
Δες περισσότερα