Μπακαλιάρος τηγανητός
Απλή, κλασική, διαχρονική. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΦΑΚΙΑΝΟ
Λίγα μυστικά ακόμα
Κάποιοι το χυλό τον κάνουν με αυγό και γάλα. Εγω δεν το κάνω με τα ψάρια. Εαν θέλετε κροκέτες γίνονται με τον ιδιο τρόπο, αρκει να τον μαδήσετε απο τα κοκκαλα και να πιανετε κουταλιες απο το χυλο. Μην βαλετε αλατι καλου κακου στο χυλο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουσκεύετε το μπακαλιάρο επι 24 ωρες, ενω αλλάζετε το νερό τακτικά. Φροντίζετε να βάλετε μια σχαριτσα να μην ακουμπάει στο πάτο του σκεύους.
-
2
Μετα παίρνετε τα κομμάτια τα βάζετε σε νερό που βράζει για ενα λεπτό, τον αφήνετε να κρυώσει σκεπασμένος. Αυτο το κανουμε για να αφαιρέσουμε το δέρμα του και να είναι πιο καλοψημενη η σάρκα του.
-
3
Φτιάχνουμε χυλό στα κουτουρού αλεύρι, μπύρα, μπαικιν. Η ρευστότητα του θα ειναι μέτρια.
-
4
Βυθιζετε τα κομμάτια στο χυλό και τηγανίζετε σε καυτό λάδι
Σχόλια (16)