κύρια φωτογραφία συνταγής Μπακλαβαδάκια σοκολατένια

Μπακλαβαδάκια σοκολατένια

Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 πλάκες κουβερτούρα
  2. 250 γραμ. βούτυρο
  3. 1 πακέτο μαργαρίνη
  4. 2,5 μεγάλα ποτήρια ζάχαρη
  5. 2 μεγάλα ποτήρια νερό
  6. λίγο λεμόνι
  7. 1 μπολ τριμμένα καρύδια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε τη μια από τις πλάκες κουβερτούρας και την ανακατεύουμε με τα καρύδια.

  2. 2

    Στη συνέχεια, λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι.

  3. 3

    Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας, τα αλείφουμε με το βούτυρο και τα διπλώνουμε φτιάχνοντας μια μακρόστενη λωρίδα.

  4. 4

    Βουτυρώνουμε ξανά και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στην κάτω άκρη της. Τυλίγουμε, σε τριγωνικό σχήμα.

  5. 5

    Τοποθετούμε τα τριγωνάκια σε βουτυρωμένο ταψί τα αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου.

  6. 6

    Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.

  7. 7

    Βράζουμε τη ζάχαρη στο νερό και βάζουμε λίγο λεμόνι. Το σιρόπι είναι έτοιμο μόλις δέσει και δεν τρέχει στο κουτάλι μας.

  8. 8

    Περιχύνουμε τα μπακλαβαδάκια με το σιρόπι και τα αφήνουμε να τραβήξουν, για 1/2 ώρα.

  9. 9

    Σε μπεν μαρί, λιώνουμε και τη δεύτερη κουβερτούρα. Σερβίρουμε τα μπακλαβαδάκια και όσα θέλουμε τα περιχύνουμε με σοκολάτα και άλλα τόσα τα βουτάμε στη σοκολάτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

mama
mama @cook_8448928
Έχω δοκιμάσει από αυτά.. Είναι σκέτη κόλαση..Μπράβο που ανέβασες την συνταγή.. σε ευχαριστώ!!!

Από

ΚΕΡΑΣΑΚΙ
ΚΕΡΑΣΑΚΙ @cook_8453613
στις
,ΕΛΛΑΔΑ