Μπακλαβάς 2

Bαθμολογία: 4.8333
       
 
6 ψήφοι
,

Περιγραφή

Υπέροχο γλυκό ταψιού που συνήθως σερβίρεται μετά το γεύμα!

Μπακλαβάς 2

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας Βηρυτού
  • 200 γρ. βούτυρο ανάλατο (λιωμένο)
  • 200 γρ. καρύδια
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • λίγο γαρίφαλο
  • 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη

Σιρόπι

  • 650 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • 2 ξυλαράκια κανέλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπακλαβάς
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα καρύδια για 8-10 λεπτά σε ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 2
2) Αφού κρυώσουν, τα ρίχνουμε στο multi μαζί με τη καστανή ζάχαρη, τη κανέλα και το γαρίφαλο και αλέθουμε.
Βήμα 3
3) Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε (30 x 40 εκ)
Βήμα 4
4) και το χρησιμοποιούμε για να κόψουμε τα φύλλα κρούστας σε αυτό το μέγεθος (ότι περισσέψει θα το χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε ένα κουτί να είναι αρκετό για να γίνουν 30 στρώσεις).
Βήμα 5
5) Βάζουμε ένα-ένα τα φύλλα στο ταψί και τα βουτυρώνουμε σχηματίζοντας 10 στρώσεις.
Βήμα 6
6) Ρίχνουμε τη μισή γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού.
Βήμα 7
7) Συνεχίζουμε με άλλα 10 φύλλα, βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση, και τελειώνουμε με τα τελευταία 10 φύλλα.
Βήμα 8
8) Με μαχαίρι κόβουμε τον μπακλαβά σε διαγώνια κομμάτια και ψήνουμε στους 150°C με αέρα για 1 1/2 ώρα.
Βήμα 9
9) Λίγο πριν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι το οποίο αφήνουμε να κοχλάσει για 7-8 λεπτά.
Βήμα 10
10) Περιχύνουμε τον μπακλαβά, αμέσως μόλις τον βγάλουμε από το φούρνο, με το ζεστό σιρόπι.

Σχετικές συνταγές

    18 Όλα

    #
    Σχόλιο από LIXOUDIES, 11-3-11  
    Phoebe, εάν κατάλαβα σωστά στην ουσία ρίχνουμε καυτό το σιρόπι στον μπακλαβά μόλις τον βγάλουμε απο το φούρνο; Δεν μαλακώνει έτσι;
    #
    Σχόλιο από DOMENICA, 11-3-11  
    Ενδιαφέρον μου ακούγεται το καβούρδισμα των καρυδιών πριν τα χρησιμοποιήσουμε καθώς και η χρήση καστανής ζάχαρης, θα τη δοκιμάσω τη συνταγή σίγουρα. Μια ένσταση ως προς το "τούρκικος" καφές, έχε υπόψη σου πως η συνήθεια των Τούρκων είναι να πίνουν τσάι δυνατό, ο καφές λέγεται κατά τη γνώμη μου "ελληνικός". Είμαι από Βόρεια Ελλάδα και όσο να'ναι δεν μας αφήνουν αδιάφορους κάτι τέτοια εδώ πάνω.
    #
    Σχόλιο από divinas, 11-3-11  
    Μμμμμ!!! φένετε τέλειος ο μπακλαβάς
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 11-3-11  
    Φοίβη τέλειος ο μπακλαβάς!!!!!!!!!!!
    και πάλι μπράβο:)))
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 12-3-11  
    LIXOUDIES, σωστά κατάλαβες και μην ανησυχείς, καθόλου δεν θα μαλακώσει. Το αντίθετο μάλιστα.
    DOMENICA, δεκτή η ένσταση σου :)
    divinas και vasiliki σας ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 12-3-11  
    ο μπακλαβας ειναι τελειος,χωρις παρεξηγηση στα υπολοιπα μελη της παρεας..Phoebe εχεις τις καλυτερες συνταγες για γλυκα σε εμπιστευομαι με κλειστα ματια, ο,τι κανεις ειναι πεντανοστιμο ιδιαιτερο και ποιοτικο!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 12-3-11  
    ΣΙΛΒΥ μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :)
    #
    Σχόλιο από MARCH2007, 12-3-11  
    ενδιαφερουσα συνταγη, εχω ομως μια απορια...εφτιαξα χτες γαλακτομπουρεκο με φυλλο Βηρυττου...το πακετο εχει 12 φυλλα ! Κι η διασταση τους ειναι περιπου 30 επι 40...πως φτανουμε στις 30 στρωσεις με ΕΝΑ πακετο? Μηπως χρειαζομαστε 2?
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 13-3-11  
    Ένα κουτί είναι αρκετό. Εγώ έκοψα τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού και χρησιμοποίησα ότι περίσσεψε. Αν όμως δεν θέλεις να μπεις σε αυτή τη διαδικασία, μπορείς να αγοράσεις 2 κουτιά.
    #
    Σχόλιο από mariva., 13-3-11  
    καλημερα phoebe, θελω να σε ρωτησω οταν λες κοβουμε τον μπακλαβα τον κοβουμε μεχρι το μαχαιρι να φτασει πατο η επιφανιακα?ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-3-11  
    Εννοώ να κόψουμε τα φύλλα μέχρι κάτω ή όπως είπες και εσύ, να ακουμπήσει το μαχαίρι τον πάτο του ταψιού.
    #
    Σχόλιο από konstans67, 20-3-11  
    Ωραία η συνταγή σου την έφτιαξα και ήταν πολύ ωραία μου άρεσε ο τρόπος που χρησιμοποίησες απλά θα προτιμούσα περισσότερο σιρόπι. Δεν πειράζει την επόμενη φορά που θα το φτιάξω!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 21-3-11  
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από spinter, 22-12-12  
    Καλες γιορτες....μολις προ 10λεπτων το σιροπιασα και δεν αντεξα δοκιμασα και ειναι πραγματικα ΥΠΕΡΟΧΟΣ!!!!!!και χωρις κοπο .
    Κατοχυρωθηκε μμμμμμμμ.....
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 22-12-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από marina03101978, 21-12-13  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 22-12-13  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 8-3-16  
    Μας έφτιαξε ο μπαμπάς μου μπακλαβά και τον κάνει σχεδόν ίδιο με εσένα.
    Οι παραλλαγές του: δεν καβούρδισε τα καρύδια (ίσως να βάζει και λίγα παραπάνω) και τον βάζει λίγο στο ψυγείο πριν τον ψήσει. Επίσης τον ραντίζει με λίγο νεράκι (πάντα πριν το ψήσιμο).
    Τον σιροπιάζει όπως κι εσύ ζεστό με ζεστό, απλώς βάζει και λίγη φλούδα λεμόνι και πορτοκάλι στο σιρόπι.
    Γίνεται απίθανος, τραγανός και νόστιμος!

    15 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από DOMENICA, 11-3-11  
    Ενδιαφέρον μου ακούγεται το καβούρδισμα των καρυδιών πριν τα χρησιμοποιήσουμε καθώς και η χρήση καστανής ζάχαρης, θα τη δοκιμάσω τη συνταγή σίγουρα. Μια ένσταση ως προς το "τούρκικος" καφές, έχε υπόψη σου πως η συνήθεια των Τούρκων είναι να πίνουν τσάι δυνατό, ο καφές λέγεται κατά τη γνώμη μου "ελληνικός". Είμαι από Βόρεια Ελλάδα και όσο να'ναι δεν μας αφήνουν αδιάφορους κάτι τέτοια εδώ πάνω.
    #
    Σχόλιο από divinas, 11-3-11  
    Μμμμμ!!! φένετε τέλειος ο μπακλαβάς
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 11-3-11  
    Φοίβη τέλειος ο μπακλαβάς!!!!!!!!!!!
    και πάλι μπράβο:)))
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 12-3-11  
    LIXOUDIES, σωστά κατάλαβες και μην ανησυχείς, καθόλου δεν θα μαλακώσει. Το αντίθετο μάλιστα.
    DOMENICA, δεκτή η ένσταση σου :)
    divinas και vasiliki σας ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 12-3-11  
    ο μπακλαβας ειναι τελειος,χωρις παρεξηγηση στα υπολοιπα μελη της παρεας..Phoebe εχεις τις καλυτερες συνταγες για γλυκα σε εμπιστευομαι με κλειστα ματια, ο,τι κανεις ειναι πεντανοστιμο ιδιαιτερο και ποιοτικο!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 12-3-11  
    ΣΙΛΒΥ μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :)
    #
    Σχόλιο από MARCH2007, 12-3-11  
    ενδιαφερουσα συνταγη, εχω ομως μια απορια...εφτιαξα χτες γαλακτομπουρεκο με φυλλο Βηρυττου...το πακετο εχει 12 φυλλα ! Κι η διασταση τους ειναι περιπου 30 επι 40...πως φτανουμε στις 30 στρωσεις με ΕΝΑ πακετο? Μηπως χρειαζομαστε 2?
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 13-3-11  
    Ένα κουτί είναι αρκετό. Εγώ έκοψα τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού και χρησιμοποίησα ότι περίσσεψε. Αν όμως δεν θέλεις να μπεις σε αυτή τη διαδικασία, μπορείς να αγοράσεις 2 κουτιά.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-3-11  
    Εννοώ να κόψουμε τα φύλλα μέχρι κάτω ή όπως είπες και εσύ, να ακουμπήσει το μαχαίρι τον πάτο του ταψιού.
    #
    Σχόλιο από konstans67, 20-3-11  
    Ωραία η συνταγή σου την έφτιαξα και ήταν πολύ ωραία μου άρεσε ο τρόπος που χρησιμοποίησες απλά θα προτιμούσα περισσότερο σιρόπι. Δεν πειράζει την επόμενη φορά που θα το φτιάξω!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 21-3-11  
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από spinter, 22-12-12  
    Καλες γιορτες....μολις προ 10λεπτων το σιροπιασα και δεν αντεξα δοκιμασα και ειναι πραγματικα ΥΠΕΡΟΧΟΣ!!!!!!και χωρις κοπο .
    Κατοχυρωθηκε μμμμμμμμ.....
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 22-12-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από marina03101978, 21-12-13  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 22-12-13  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από LIXOUDIES, 11-3-11  
    Phoebe, εάν κατάλαβα σωστά στην ουσία ρίχνουμε καυτό το σιρόπι στον μπακλαβά μόλις τον βγάλουμε απο το φούρνο; Δεν μαλακώνει έτσι;
    #
    Σχόλιο από mariva., 13-3-11  
    καλημερα phoebe, θελω να σε ρωτησω οταν λες κοβουμε τον μπακλαβα τον κοβουμε μεχρι το μαχαιρι να φτασει πατο η επιφανιακα?ευχαριστω

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Sitronella, 8-3-16  
    Μας έφτιαξε ο μπαμπάς μου μπακλαβά και τον κάνει σχεδόν ίδιο με εσένα.
    Οι παραλλαγές του: δεν καβούρδισε τα καρύδια (ίσως να βάζει και λίγα παραπάνω) και τον βάζει λίγο στο ψυγείο πριν τον ψήσει. Επίσης τον ραντίζει με λίγο νεράκι (πάντα πριν το ψήσιμο).
    Τον σιροπιάζει όπως κι εσύ ζεστό με ζεστό, απλώς βάζει και λίγη φλούδα λεμόνι και πορτοκάλι στο σιρόπι.
    Γίνεται απίθανος, τραγανός και νόστιμος!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 91 αγαπημένων συνταγών, του/της stg
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1063 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 757 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Αγαπημένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της Sitronella
    Τα σιροπιαστά!
    Ένα βιβλίο 193 αγαπημένων συνταγών, του/της aggalexa