Μπακλαβάς... από την Πόλη

,

Μπακλαβάς... από την Πόλη

Τι χρειαζόμαστε:

Γέμιση με καρύδι

  • 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
  • 200 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο λιωμένο
  • 300 γραμμάρια καρυδόψιχα αλεσμένη
  • 3 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 3 κουτ. σούπας κανέλα
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας γαρύφαλλο

Γέμιση με φιστίκι Αιγίνης

  • 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
  • 200 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο λιωμένο
  • 300 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης αλεσμένο

Σιρόπι

  • 3 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 3 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • ½ λεμόνι (χυμό)
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπακλαβάς
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 35' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε την καρυδόψιχα μαζί με το σουσάμι, την κανέλα, την άχνη και το γαρύφαλλο.
  2. Βουτυρώνουμε το ταψί, τοποθετούμε 5 φύλλα βουτυρωμένα, στρώνουμε τη γέμιση και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα, αφήνοντας 5 για το τέλος.
  3. Περιχύνουμε το βούτυρο που έμεινε από πάνω και τοποθετούμε το ταψί για 15' περίπου στο ψυγείο. Τέλος, κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35' περίπου.
  4. Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύουμε.
  5. Αφήνουμε να βράσει και το περιχύνουμε, αφού έχει κρυώσει ο μπακλαβάς.

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Τα σιροπιαστά!
    Ένα βιβλίο 193 αγαπημένων συνταγών, του/της aggalexa
    γλυκά γενικά
    Ένα βιβλίο 143 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    αγαπημενα
    Ένα βιβλίο 72 αγαπημένων συνταγών, του/της sedul
    ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
    Ένα βιβλίο 69 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki