Μπακλαβάς... από την Πόλη
Από την Πόλη με αγάπη!
Υλικά
-
Γέμιση με καρύδι
-
500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
-
200 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο λιωμένο
-
300 γραμμάρια καρυδόψιχα αλεσμένη
-
3 κουτ. σούπας σουσάμι
-
3 κουτ. σούπας κανέλα
-
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
-
1 κουτ. σούπας γαρύφαλλο σε σκόνη
-
Γέμιση με φιστίκι Αιγίνης
-
500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
-
200 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο λιωμένο
-
300 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης αλεσμένο
-
Σιρόπι
-
3 φλιτζ. τσαγιού νερό
-
3 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
-
1 κουτ. γλυκού μέλι
-
Χυμός από 1/2 λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε την καρυδόψιχα, το σουσάμι, την κανέλα, την άχνη και το γαρύφαλλο.
-
2
Βουτυρώνουμε το ταψί, τοποθετούμε 5 φύλλα βουτυρωμένα, στρώνουμε τη γέμιση και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα, αφήνοντας 5 για το τέλος.
-
3
Περιχύνουμε το βούτυρο που έμεινε από πάνω και τοποθετούμε το ταψί για 15' περίπου στο ψυγείο. Τέλος, κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35' περίπου.
-
4
Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύουμε.
-
5
Αφήνουμε να βράσει και το περιχύνουμε στον κρύο μπακλαβά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια