κύρια φωτογραφία συνταγής Μπακλαβάς... γαλλικό τοστ
κατερινα32
κατερινα32 @cook_8479378
,ελλαδα

Πρόκειται για μια γρήγορη, ατομική συνταγή, για στιγμές λιγούρας για μπακλαβά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 άτομο
  1. ΓΕΜΙΣΗ
  2. 1 χούφτα ξηρούς καρπούς
  3. κανέλα (μισό κουταλάκι του γλυκού)
  4. 1 κ.γ μέλι
  5. ΑΛΕΙΜΜΑ
  6. 2 κ.σ. γάλα
  7. 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  8. 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  9. 0.5 βανίλια σε σκόνη
  10. ΣΙΡΟΠΙ
  11. 2 κ.σ. μέλι
  12. 2 κ.σ. νερό
  13. μικρό κομμάτι φλούδας από πορτοκάλι και λεμόνι
  14. κανέλα (1/4 κουταλάκι του γλυκού ή ένα ξυλάκι)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύω τα υλικά της γέμισης (μέλι, καρποί, κανέλα), τα στρώνω στη μια φέτα του τοστ και σκεπάζω με την άλλη.

  2. 2

    Ανακατεύω τα υλικά για το άλειμμα (αβγό, γάλα, λεμόνι, πορτοκάλι, βανίλια) και μέσα σε αυτό βουτάω πολύ καλά τις φέτες του τόστ (που έχω κάνει στο 1ο βήμα).

  3. 3

    Τηγανίζω το τοστ με λίγο βούτυρο μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.

  4. 4

    Αφού γίνει, του βάζω απο πάνω το σιρόπι (βάζω σε μπρίκι τα υλικά και τα βράζω μέχρι να ομογενοποιηθούν, βγάζω στο τέλος τις φλούδες).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (9)

leangourmet
leangourmet @cook_8471582
Η σύλληψή σου είναι ιδιοφυής!\r\nΛατρεύω και τα δύο: μπακλαβά και french toast!\r\nΑναρωτιέμαι αν γίνεται στο τηγάνι γκριλ (αυτό με τις ρίγες) ή θα μείνει το αυγλο ωμό;

Από

κατερινα32
κατερινα32 @cook_8479378
στις
,ελλαδα
Γεια σας, είμαι η Κατερίνα και μένω στην Πάτρα. Μου αρέσει η μαγειρική και ιδίως η ζαχαροπλαστική. Θα χαρώ να μάθω νέες συνταγές και μυστικά από εσάς που έχετε περισσότερη εμπειρία. Και μη ξεχνάτεό,τι κι αν φτιάξετε, φτιάξτε το με αγάπη και θα πετύχει!
Δες περισσότερα