Μπακλαβάς μαγικός

,

Περιγραφή

Ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει ποτέ στη ζωή μου! Ένας μπακλαβάς που είναι καλύτερος και από ζαχαροπλαστείου!

Μπακλαβάς μαγικός

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 πακέτα φύλλο κρούστας
  • 4 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και τριμμένη
  • 4 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • λιγότερο απο 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 φλιτζάνια βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • γαρύφαλλα ολόκληρα για το στόλισμα

 

Για το σιρόπι:

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.σ. μέλι
  • 5 φλιτζάνια νερό
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπακλαβάς
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ρίχνω σε μια λεκάνη την τριμμένη αμυγδαλόψιχα, την καρυδόψιχα, το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και την ζάχαρη και ανακατεύω καλά.
  2. Αλοίφω ένα ταψί Νο 34 με αρκετό από το λιωμένο βούτυρο και στρώνω 5 φύλλα κρούστας αλοίφοντάς τα και αυτά με βούτυρο ένα ένα καλά.
  3. Ρίχνω αρκετή από την γέμιση, την απλώνω και στρώνω ακόμη δυο φύλλα αλίφοντάς τα και αυτά ένα ένα με βούτυρο.
  4. Επαναλαμβάνω βάζοντας εναλλάξ δύο φύλλα και γέμιση, ώσπου να μείνουν 5 φύλλα, τα οποία στρώνω στο τέλος.
  5. Κόβω τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί και γυρίζω τις άκρες προς τα μέσα.
  6. Περιχύνω τον μπακλαβά με το υπόλοιπο βούτυρο και τον χαράζω σχεδόν μέχρι κάτω με μυτερό μαχαίρι σε κομμάτια.
  7. Βάζω στο κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο και για άρωμα αλλά και για να κρατάει το φύλλο στη θέση του και τον ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 15 - 20 λεπτά και μετά στους 150 για 2 ώρες και 15 λεπτά. (Εξαρτάται και από τον φούρνο. Όταν δείτε ότι έχει ροδίσει).
  8. Αφού κρυώσει το γλυκό, βράζω σε κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη, την βανίλια, το μέλι και την κανέλα για 8 λεπτά από όταν κοχλάξει. Ρίχνω τον χυμό λεμονιού, βράζω άλλα 2 λεπτά και σιροπιάζω αμέσως.
  9. Το αφήνω 5 ώρες να απορροφήσει το σιρόπι.
  10. Καλή όρεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Όποιος κάνει καλή διαχείρηση στο φύλλο κρούστας μπορεί να φτιάξει τον μπακλαβά και με ένα πακέτο. Εγώ επειδή δεν μπορώ να το κάνω αυτό χρησιμοποιώ ένα ολόκληρο και 6 - 8 φύλλα από το 2ο πακέτο. Καλή επιτυχία!

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Suropiasta Glika
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της Christine Vlotaros
    Dikaia
    Ένα βιβλίο 170 αγαπημένων συνταγών, του/της Diane72
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της nikgra
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoutzouklaraki