Μπακλαβάς μαγικός

42 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
drap
drap @cook_8481840
,Ελλαδα

Ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει ποτέ στη ζωή μου! Ένας μπακλαβάς που είναι καλύτερος και από ζαχαροπλαστείου!

Λίγα μυστικά ακόμα

Όποιος κάνει καλή διαχείρηση στο φύλλο κρούστας μπορεί να φτιάξει τον μπακλαβά και με ένα πακέτο. Εγώ επειδή δεν μπορώ να το κάνω αυτό χρησιμοποιώ ένα ολόκληρο και 6 - 8 φύλλα από το 2ο πακέτο. Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 1/2 πακέτα φύλλο κρούστας
  2. 4 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και τριμμένη
  3. 4 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
  4. 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  5. 1/2 κ.γ. κανέλα
  6. λιγότερο απο 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  7. 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  8. 3 φλιτζάνια βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  9. γαρύφαλλα ολόκληρα για το στόλισμα
  10. Για το σιρόπι
  11. 1 κιλό ζάχαρη
  12. 1 1/2 κ.σ. μέλι
  13. 5 φλιτζάνια νερό
  14. 1 βανίλια
  15. 1/2 κ.γ. κανέλα
  16. 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνω σε μια λεκάνη την τριμμένη αμυγδαλόψιχα, την καρυδόψιχα, το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και την ζάχαρη και ανακατεύω καλά.

  2. 2

    Αλοίφω ένα ταψί Νο 34 με αρκετό από το λιωμένο βούτυρο και στρώνω 5 φύλλα κρούστας αλοίφοντάς τα και αυτά με βούτυρο ένα ένα καλά.

  3. 3

    Ρίχνω αρκετή από την γέμιση, την απλώνω και στρώνω ακόμη δυο φύλλα αλίφοντάς τα και αυτά ένα ένα με βούτυρο.

  4. 4

    Επαναλαμβάνω βάζοντας εναλλάξ δύο φύλλα και γέμιση, ώσπου να μείνουν 5 φύλλα, τα οποία στρώνω στο τέλος.

  5. 5

    Κόβω τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί και γυρίζω τις άκρες προς τα μέσα.

  6. 6

    Περιχύνω τον μπακλαβά με το υπόλοιπο βούτυρο και τον χαράζω σχεδόν μέχρι κάτω με μυτερό μαχαίρι σε κομμάτια.

  7. 7

    Βάζω στο κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο και για άρωμα αλλά και για να κρατάει το φύλλο στη θέση του και τον ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 15 - 20 λεπτά και μετά στους 150 για 2 ώρες και 15 λεπτά. (Εξαρτάται και από τον φούρνο. Όταν δείτε ότι έχει ροδίσει).

  8. 8

    Αφού κρυώσει το γλυκό, βράζω σε κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη, την βανίλια, το μέλι και την κανέλα για 8 λεπτά από όταν κοχλάξει. Ρίχνω τον χυμό λεμονιού, βράζω άλλα 2 λεπτά και σιροπιάζω αμέσως.

  9. 9

    Το αφήνω 5 ώρες να απορροφήσει το σιρόπι.

  10. 10

    Καλή όρεξη!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

drap
drap @cook_8481840
στις
,Ελλαδα