Μπακλαβάς με ελαιόλαδο

22 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
flora
flora @cook_8450000

Μπακλαβάς με ελαιόλαδο και όχι βούτυρο! Νηστίσιμος και νοστιμότατος!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή και η φωτογραφία είναι από βιβλιαράκι με μενού του σεφ Γ. Γκελντή σε συνεργασία με τον διαιτολόγο Κ. Ξένο, για λογαριασμό αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  Κάθε μερίδα έχει περίπου 400 θερμίδες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

16 μερίδες
  1. 450 γρ. φύλλο
  2. 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  3. Για τη γέμιση
  4. 200 γρ. τριμμένο καρύδι
  5. 200 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
  6. 1 κουτ. γλ. κανέλα
  7. 1 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
  8. 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κουκουνάρι
  9. Για το σιρόπι
  10. 4 φλυτζ. νερό
  11. 2 1/2 φλυτζ. μαύρη ζάχαρη
  12. 1 λεμονόκουπα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε για 5 λεπτά.

  2. 2

    Ανακατεύουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά της γέμισης.

  3. 3

    Λαδώνουμε ένα ταψί κι απλώνουμε τα πρώτα 4 φύλλα λαδώνοντάς το καθένα χωριστά.

  4. 4

    Λαδώνουμε και το 5ο φύλλο και το στρώνουμε στο κέντρο διπλωμένο στη μέση.

  5. 5

    Απλώνουμε το 1/4 της γέμισης και ξαναδιπλώνουμε ένα φύλλο στο κέντρο.

  6. 6

    Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές. Ρίχνουμε και την τελευταία γέμιση και διπλώνουμε προς τα μέσα όλα τα φύλλα που περίσσεψαν έξω από το ταψί.

  7. 7

    Στρώνουμε από πάνω όλα τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας το καθένα και χαράζουμε σε ρόμβους. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και νερό.

  8. 8

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

  9. 9

    Τέλος, σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το σιρόπι κρύο ή το αντίθετο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

flora
flora @cook_8450000
στις