κύρια φωτογραφία συνταγής Μπακλαβάς με φυστίκι Αιγίνης

Μπακλαβάς με φυστίκι Αιγίνης

Μαγειρεύτηκε 8 φορές
tsoyrekaki
tsoyrekaki @cook_8462218

Μπακλαβάς με φυστίκια αιγίνης πολύ νόστιμος μία διαφορετική γεύση από το καρύδι. Η συνταγή είναι του Παρλιάρου

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το φυστίκι Αιγίνης με ψιλοκομμένο καρύδι ανακατεμένο με 1 κουτ. του γλυκού κανέλα. Μπορούμε να πασπαλίσουμε ένα-ένα τα φύλλα με ελάχιστο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι αντί να το βάλουμε όλο στη μέση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

105 Minutes
  1. 40 φύλλα κρούστας
  2. 500 γρ. βούτυρο φρέσκο εγώ βάζω αυτό που είναι στο βάζο
  3. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  4. 650 γρ. ζάχαρη
  5. 400 γρ. νερό
  6. 80 γρ. γλυκόζη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε το βούτυρο αλλά δεν το καίμε.

  2. 2

    Αλέθουμε το φυστίκι στο μπλέντερ σε σκόνη (εάν είναι χονδροκομμένο θα ξεκολλάνε τα φύλλα του μπακλαβά).

  3. 3

    Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30Χ45 εκ. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί στις διαστάσεις που διαθέτουμε αλλά να είναι σχετικά μεγάλο) και απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.

  4. 4

    Απλώνουμε το φυστίκι σε όλο το ταψί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 20 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.

  5. 5

    Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε.

  6. 6

    Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με ελάχιστο νερό ώστε να μην ''σηκωθούν'' τα φύλλα στο ψήσιμο και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 130-140οC για 1½-2 ώρες, περίπου.

  7. 7

    Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό.

  8. 8

    Για το σιρόπι, βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 3 λεπτά (3 λεπτά από το σημείο βρασμού).

Αντιδράσεις

Cooksnaps (8)

Σχόλια (47)

manoyla
manoyla @Xara1955
Ενας μπακλαβάς καταπληκτικός!!!!!!! Ακριβώς ετσι με έμαθε και τον κάνω η Πολίτισσα πεθερά μου. Πιό καλός γίνεται με φυστίκι σε κάθε φύλλο. Μην τον παραβιάσετε στο ψήσιμο ,θέλει αργό για να είναι ολα τα φύλλα τραγανιστά. Και βέβαια το σιρόπι και το γλυκό καυτά οπως το λέει η συνταγή.Εδώ ξεχνάμε το " το ένα ζεστό το άλλο χλιαρό" και τα 2 καυτά να βράσει το γλυκό μολις πέσει το σιρόπι.Βούτυρο ωραίο είναι και το Κερκύρας. Μπράβο σου τσουρεκακι που την ανέβασες. Ευχαριστούμε

Από

tsoyrekaki
tsoyrekaki @cook_8462218
στις