Μπακλαβάς με γλυκό κουταλιού, μαρμελάδα και καρύδι

,

Περιγραφή

Ένας ιδιαίτερος μπακλαβάς από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.


Τι χρειαζόμαστε:

  • 450 γραμ. φύλλο κρούστας
  • 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα

 

Γέμιση:

  • 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο και χωρίς σιρόπι
  • 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα πορτοκάλι με κομματάκια
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

 

Σιρόπι:

  • 3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 ξύλο κανέλας
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπακλαβάς
Διατροφή: Χορτοφαγική
Φτιάχνει: 1 ταψί 32 εκ.
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε βουτυρωμένο ταψί 32εκ. στρώνουμε 2 βουτυρωμένα φύλλα,πασπαλίζουμε λίγη κανελοζάχαρη και επαναλαμβάνουμε.
  2. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα απλώνουμε επάνω στα βουτυρωμένα φύλλα.
  3. Κλείνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
  4. Βουτυρώνουμε τα υπόλοιπα ένα ένα και σκεπάζουμε τον μπακλαβά.
  5. Μπήγουμε τις άκρες των φύλλων προς τα κάτω με τη βοήθεια σπάτουλας.
  6. Χαράζουμε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι.
  7. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και περιχύνουμε τον μπακλαβά.
  8. Ψήνουμε τον μπακλαβά στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα,για 1 ώρα.
  9. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5 λεπτά, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού στην τελευταία βράση.
  10. Μόλις βγάλουμε καυτό τον μπακλαβά περιχύνουμε με το μισό ζεστό σιρόπι.
  11. Αφήνουμε να τραβήξει και σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό είναι τα γλυκά ταψιού να κόβονται και να σερβίρονται την επόμενη μέρα.

Σχετικές συνταγές

    1 Όλα

    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 31-8-15  
    Πόσο μου αρέσει αυτό το γλυκό!!!
    Αγαπημένη θεία του άντρα μου το φτιάχνει και το περιμένω πως και πως στα κέράσματά της,φίνο γλύκισμα...Βάζει και καρυδάκι και συκαλάκι,επιπλέον..
    Στα υπ΄όψιν...

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 31-8-15  
    Πόσο μου αρέσει αυτό το γλυκό!!!
    Αγαπημένη θεία του άντρα μου το φτιάχνει και το περιμένω πως και πως στα κέράσματά της,φίνο γλύκισμα...Βάζει και καρυδάκι και συκαλάκι,επιπλέον..
    Στα υπ΄όψιν...

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...
    Κι αλλού να υπάρχουν πορτοκαλιές εμείς τρώμε πορτοκάλια..
    Στην ερώτηση «ποιο φρούτο είναι πλούσιο σε βιτα...
    Μυρωδάτα πορτοκάλια παντού
    Τα πορτοκάλια είναι σίγουρα το φρούτο που πρωταγων...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
    Ένα βιβλίο 69 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki