Μπακλαβάς με καρύδια και σοκολάτα
Μια υπέροχη παραλλαγή του γνωστού σε όλους μας μπακλαβά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μια συνταγη του ΣΤΑΡ!!!
Υλικά
-
1 κιλό φύλλο κρούστας
-
5 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη
-
1 1/2 φλ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
-
1/2 φλ. φρυγανιά
-
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
-
1/2 κ. γλ. κανέλα
-
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
-
1 φλ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
-
2/3 φλ. σπορέλαιο
-
Για το σιρόπι
-
1 κιλό ζάχαρη
-
1 λίτρο νερό
-
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
1 φλούδα λεμονιού
-
1 ξυλάκι κανέλας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε την καρυδόψιχα, τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, τη σοκολάτα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο.
-
2
Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα. Πασπαλίζουμε με τη γέμιση. Στρώνουμε 2 φύλλα και πασπαλίζουμε με γέμιση, συνεχίζουμε βάζοντας εναλλάξ δυο φύλλα και γέμιση, ώσπου να μείνουν 4 φύλλα, τα οποία στρώνουμε στο τέλος. Κόβουμε τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί.
-
3
Κόβουμε το μπακλαβά σε κομμάτια και σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε ένα αμύγδαλο.
-
4
Καίμε το σπορέλαιο και περιχύνουμε κουταλιά κουταλιά τον μπακλαβά.
-
5
Ψήνουμε το μπακλαβά σε φούρνο πάνω κάτω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Κατόπιν σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 150 βαθμούς για 1 ώρα ακόμη.
-
6
Αφήνουμε το μπακλαβά να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Το δένουμε για 12 λεπτά. Σιροπιάζουμε το μπακλαβά κρύο και το σιρόπι ελαφρώς ζεστό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)