Μπακλαβάς με καρύδια και σουσάμι
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα, τα καρύδια και το σουσάμι.
-
2
Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε ένα-ένα τα φύλλα, που έχετε επίσης λαδώσει.
-
3
Μόλις στρώσετε 4 φύλλα, ρίχνετε ένα μέρος από τη γέμιση και συνεχίζετε με τα επόμενα 4 φύλλα. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τυλίγετε σε ρολό τα φύλλα.
-
4
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
-
5
Βράζετε για 7 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι. Αφήνετε να κρυώσει και περιχύνετε το ζεστό μπακλαβά, αφού πρώτα τον κόψετε σε κομμάτια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)