Μπακλαβάς με καρύδια και σουσάμι

Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  2. 700 γρ. καρύδια καθαρισμένα και χοντροαλεσμένα
  3. καβουρντισμένο σουσάμι
  4. λάδι ή βούτυρο
  5. Για το σιρόπι
  6. 4 ποτήρια ζάχαρη
  7. 4 ποτήρια νερό
  8. 4 φέτες λεμόνι
  9. 1 ξυλάκι κανέλας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα, τα καρύδια και το σουσάμι.

  2. 2

    Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε ένα-ένα τα φύλλα, που έχετε επίσης λαδώσει.

  3. 3

    Μόλις στρώσετε 4 φύλλα, ρίχνετε ένα μέρος από τη γέμιση και συνεχίζετε με τα επόμενα 4 φύλλα. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τυλίγετε σε ρολό τα φύλλα.

  4. 4

    Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

  5. 5

    Βράζετε για 7 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι. Αφήνετε να κρυώσει και περιχύνετε το ζεστό μπακλαβά, αφού πρώτα τον κόψετε σε κομμάτια.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ΜιρανταΜαρια
στις