Μπακλαβάς Νηστίσιμος

Bαθμολογία: 4
       
 
1 ψήφοι
,

Περιγραφή

Ένα δύσκολο, αλλά πεντανόστιμο γλυκό. Θα το προσφέρετε με ευχαρίστηση, χωρίς να αμαρτήσετε!
Μπακλαβάς Νηστίσιμος
photo: xaroula

Συνταγή από:

μικρη νοικοκυρουλα

10 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 600 γραμ. καρυδόψιχα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 6-7 γαρύφαλλα καλά κοπανισμένα
  • 220 γραμ. ελαιόλαδο
  • 220 γραμ. θυμαρίσιο μέλι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπακλαβάς
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Ξηρούς καρπούς
Σερβίρει: 25 μερίδες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζετε την καρυδόψιχα σ'ένα μπολ και την ανακατεύετε με τη ζάχαρη,την κανέλλα και το τριμμένο γαρύφαλλο.
  2. Πάιρνετε ένα μεσαίο ταψί και στρώνετε στον πάτο του ένα φύλλο κρούστας. Το πασπαλίζετε με 2-3 κ.σ. καρυδόψιχα.
  3. Τοποθετείτε από πάνω άλλο ένα φύλλο και πασπαλίζετε και πάλι με 2-3 κ.σ. καρυδόψιχα. Συνεχίστε έτσι μέχρι να τελείωσουν τα φύλλα και καρυδόψιχα.
  4. Κόβετε το μπακλαβά σε μερίδες.
  5. Σ'ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να κάψει. Με αυτό το λάδι περιχύνετε το μπακλαβά και τον ψήνετε στους 180ο C για 40-50 λεπτά.
  6. Βγάζετε τον μπακλαβά και τον περιχύνετε με το μέλι. Αφήστε τον να τραβήξει για 15 λεπτά.

Σχετικές συνταγές

    3 Όλα

    #
    Σχόλιο από xaroula, 10-1-11  
    #
    Σχόλιο από marikaki, 2-8-12  
    Γραφετε 1 κσ τριμμενη φρυγανια, αλλα στην εκτελεση δεν αναφερεται πουθενα. πρεπει να μπει οπωσδηποτε??( λογο αλλεργιας σε πρωτεινες γαλακτος δε τρωω φρυγανιες και μ αρεσει ο μπακλαβας!!)
    #
    Σχόλιο από Αγαύη, 16-12-16  
    Φαίνεται πολύ ελκυστική συνταγή!Έχω όμως την εξής απορία. Το μέλι, δεν πρέπει να διαλυθεί κάπου για να περιχύσουμε το γλυκό; Επίσης, το μέτριο ταψί, τι διαστάσεις έχει; Παρακαλώ, πέστε μου, διότι επείγομαι να τον φτιάξω!Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από xaroula, 10-1-11  
    #
    Σχόλιο από Αγαύη, 16-12-16  
    Φαίνεται πολύ ελκυστική συνταγή!Έχω όμως την εξής απορία. Το μέλι, δεν πρέπει να διαλυθεί κάπου για να περιχύσουμε το γλυκό; Επίσης, το μέτριο ταψί, τι διαστάσεις έχει; Παρακαλώ, πέστε μου, διότι επείγομαι να τον φτιάξω!Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από marikaki, 2-8-12  
    Γραφετε 1 κσ τριμμενη φρυγανια, αλλα στην εκτελεση δεν αναφερεται πουθενα. πρεπει να μπει οπωσδηποτε??( λογο αλλεργιας σε πρωτεινες γαλακτος δε τρωω φρυγανιες και μ αρεσει ο μπακλαβας!!)

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Το καστανό ρύζι στη νηστεία
    Το ρύζι βρίσκεται μέσα στο εβδομαδιαίο μας μενού κ...
    Αφιέρωμα στη νηστεία
    Η νηστεία είναι θέμα κυρίως πνευματικό. Έλα όμω...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της Rodothea
    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 757 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Γλυκα
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της Rodothea
    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 592 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel