κύρια φωτογραφία συνταγής Μπακλαβάς Νηστίσιμος
μικρη νοικοκυρουλα
μικρη νοικοκυρουλα @cook_8458912
athens,ellada

Ένα δύσκολο, αλλά πεντανόστιμο γλυκό. Θα το προσφέρετε με ευχαρίστηση, χωρίς να αμαρτήσετε!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 μερίδες
  1. 600 γραμ. καρυδόψιχα
  2. 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  3. 6-7 γαρύφαλλα καλά κοπανισμένα
  4. 220 γραμ. ελαιόλαδο
  5. 220 γραμ. θυμαρίσιο μέλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζετε την καρυδόψιχα σ'ένα μπολ και την ανακατεύετε με τη ζάχαρη,την κανέλλα και το τριμμένο γαρύφαλλο.

  2. 2

    Πάιρνετε ένα μεσαίο ταψί και στρώνετε στον πάτο του ένα φύλλο κρούστας. Το πασπαλίζετε με 2-3 κ.σ. καρυδόψιχα.

  3. 3

    Τοποθετείτε από πάνω άλλο ένα φύλλο και πασπαλίζετε και πάλι με 2-3 κ.σ. καρυδόψιχα. Συνεχίστε έτσι μέχρι να τελείωσουν τα φύλλα και καρυδόψιχα.

  4. 4

    Κόβετε το μπακλαβά σε μερίδες.

  5. 5

    Σ'ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να κάψει. Με αυτό το λάδι περιχύνετε το μπακλαβά και τον ψήνετε στους 180ο C για 40-50 λεπτά.

  6. 6

    Βγάζετε τον μπακλαβά και τον περιχύνετε με το μέλι. Αφήστε τον να τραβήξει για 15 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

marikaki
marikaki @cook_8450597
Γραφετε 1 κσ τριμμενη φρυγανια, αλλα στην εκτελεση δεν αναφερεται πουθενα. πρεπει να μπει οπωσδηποτε??( λογο αλλεργιας σε πρωτεινες γαλακτος δε τρωω φρυγανιες και μ αρεσει ο μπακλαβας!!)

Από

μικρη νοικοκυρουλα
στις
athens,ellada