Μπακλαβάς Νηστίσιμος
Ένα δύσκολο, αλλά πεντανόστιμο γλυκό. Θα το προσφέρετε με ευχαρίστηση, χωρίς να αμαρτήσετε!
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
600 γραμ. καρυδόψιχα
-
1 φλιτζάνι ζάχαρη
-
1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
-
6-7 γαρύφαλλα καλά κοπανισμένα
-
220 γραμ. ελαιόλαδο
-
220 γραμ. θυμαρίσιο μέλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε την καρυδόψιχα σ'ένα μπολ και την ανακατεύετε με τη ζάχαρη,την κανέλλα και το τριμμένο γαρύφαλλο.
-
2
Πάιρνετε ένα μεσαίο ταψί και στρώνετε στον πάτο του ένα φύλλο κρούστας. Το πασπαλίζετε με 2-3 κ.σ. καρυδόψιχα.
-
3
Τοποθετείτε από πάνω άλλο ένα φύλλο και πασπαλίζετε και πάλι με 2-3 κ.σ. καρυδόψιχα. Συνεχίστε έτσι μέχρι να τελείωσουν τα φύλλα και καρυδόψιχα.
-
4
Κόβετε το μπακλαβά σε μερίδες.
-
5
Σ'ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να κάψει. Με αυτό το λάδι περιχύνετε το μπακλαβά και τον ψήνετε στους 180ο C για 40-50 λεπτά.
-
6
Βγάζετε τον μπακλαβά και τον περιχύνετε με το μέλι. Αφήστε τον να τραβήξει για 15 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)