κύρια φωτογραφία συνταγής Μπακλαβάς ρολό 2
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Γέμιση
  2. 500 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
  3. 1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  4. 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  5. 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  6. 300 γρ. βούτυρο
  7. 1 ποτηράκι κονιάκ
  8. Σιρόπι
  9. 700 γρ. ζάχαρη
  10. 1 1/2 φλιτζάνι νερό
  11. 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
  12. 3-4 γαρύφαλλα
  13. 1 ξυλάκι κανέλας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, το κονιάκ και την κανέλα.

  2. 2

    Απλώνουμε τα φύλλα σε καθαρό πάγκο κουζίνας.

  3. 3

    Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τα φύλλα ένα ένα και τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο.

  4. 4

    Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από τη γέμιση και την τοποθετούμε κατά μήκος.

  5. 5

    Τυλίγουμε σε ρολό.

  6. 6

    Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.

  7. 7

    Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και τοποθετούμε τα ρολά.

  8. 8

    Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

  9. 9

    Για το σιρόπι  Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά.

  10. 10

    Μόλις κρυώσουν τα ρολά ρίχνουμε το σιρόπι.

  11. 11

    Αφήνουμε για 10 λεπτά και γυρνάμε από την άλλη.

  12. 12

    Κόβουμε τα ρολά και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Από

Άννα Κ.
Άννα Κ. @cook_8515939
στις
Θεσσαλονίκη,Ελλάδα