Μπακλαβάς της κυρίας Γιούλας

Bαθμολογία: 5
       
 
2 ψήφοι
,

Περιγραφή

Εξαιρετικά αρωματικός και τραγανός μπακλαβάς, συνταγή όνειρο της κυρίας Γιούλας από την Παναγίτσα Βοιωτίας. Είναι βέβαιο ότι εάν ακολουθήσετε πιστά τα βήματα της συνταγής θα καταφέρετε να φτιάξετε έναν υπέροχο μπακλαβά.
Μπακλαβάς της κυρίας Γιούλας
photo: cuoco

Συνταγή από:

pantelidi

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό καρύδι
  • 1 κιλό φύλλο για μπακλαβά (χύμα κατεψυγμένο)
  • λάδι για τα φύλλα
  • ½ κιλό αμύγδαλο ζεματισμένο και στεγνωμένο
  • ξύσμα από δύο πορτοκάλια
  • ½ κουταλάκι κανέλα
Για το σιρόπι
  • 10 ποτήρια νερό
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι ολόκληρο κομμένο στη μέση
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
  • ½ κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1 μπαλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 5 βανίλιες
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπακλαβάς
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Φτιάχνει: 1 μεγάλο τετράγωνο ταψί
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χονδροκόβουμε το καρύδι και το αμύγδαλο και τα αναμειγνύουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
  2. Απλώνουμε σε λαδωμένο τετράγωνο ταψί ένα φύλλο, λαδώνουμε και προσθέτουμε γέμιση και απλώνουμε ένα δεύτερο φύλλο. Τυλίγουμε ρολό και τοποθετούμε στο ταψί σε ευθεία διάταξη. Επαναλαμβάνουμε για όλα τα φύλλα.
  3. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, 150 βαθμούς Κελσίου για περίπου μία ώρα.
  4. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μαζί με το πορτοκάλι, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Μόλις δέσει το σιρόπι προσθέτουμε τις βανίλιες.
  5. Ρίχνουμε το σιρόπι καυτό σε κρύο γλυκό

Σχετικές συνταγές

    4 Όλα

    #
    Σχόλιο από cuoco, 16-9-13  
    Τέλειος
    #
    Σχόλιο από Diane72, 16-9-13  
    Telika afti I suntagi einai Gia mpaklaba tou tapsiou I Gia flogeres rola?
    #
    Σχόλιο από pantelidi, 17-9-13  
    είναι θέμα γούστου. Μπορείτε να τυλίξετε τη γέμιση σε μεγάλα ρολά ή ενιαία να την απλώσετε ανάμεσα στα φύλλα σε ευθεία διάταξη σε όλο το ταψί. Θα είναι το ίδιο υπέροχος!
    #
    Σχόλιο από parisleivas, 20-9-13  

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από cuoco, 16-9-13  
    Τέλειος
    #
    Σχόλιο από parisleivas, 20-9-13  

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Diane72, 16-9-13  
    Telika afti I suntagi einai Gia mpaklaba tou tapsiou I Gia flogeres rola?
    #
    Σχόλιο από pantelidi, 17-9-13  
    είναι θέμα γούστου. Μπορείτε να τυλίξετε τη γέμιση σε μεγάλα ρολά ή ενιαία να την απλώσετε ανάμεσα στα φύλλα σε ευθεία διάταξη σε όλο το ταψί. Θα είναι το ίδιο υπέροχος!

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Μυρωδάτα πορτοκάλια παντού
    Τα πορτοκάλια είναι σίγουρα το φρούτο που πρωταγων...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoutzouklaraki
    Σιροπιαστά
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της babuska
    xristougeniatikes syntagies
    Ένα βιβλίο 142 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Γλυκα
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της Rodothea
    προς δοκιμή
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της spylinux