Μπακλαβάς της κυρίας Γιούλας

Bαθμολογία: 5
       
 
2 ψήφοι
,

Περιγραφή

Εξαιρετικά αρωματικός και τραγανός μπακλαβάς, συνταγή όνειρο της κυρίας Γιούλας από την Παναγίτσα Βοιωτίας. Είναι βέβαιο ότι εάν ακολουθήσετε πιστά τα βήματα της συνταγής θα καταφέρετε να φτιάξετε έναν υπέροχο μπακλαβά.
Μπακλαβάς της κυρίας Γιούλας
photo: cuoco

Συνταγή από:

pantelidi

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό καρύδι
  • 1 κιλό φύλλο για μπακλαβά (χύμα κατεψυγμένο)
  • λάδι για τα φύλλα
  • ½ κιλό αμύγδαλο ζεματισμένο και στεγνωμένο
  • ξύσμα από δύο πορτοκάλια
  • ½ κουταλάκι κανέλα
Για το σιρόπι
  • 10 ποτήρια νερό
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι ολόκληρο κομμένο στη μέση
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
  • ½ κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1 μπαλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 5 βανίλιες
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπακλαβάς
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Φτιάχνει: 1 μεγάλο τετράγωνο ταψί
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χονδροκόβουμε το καρύδι και το αμύγδαλο και τα αναμειγνύουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
  2. Απλώνουμε σε λαδωμένο τετράγωνο ταψί ένα φύλλο, λαδώνουμε και προσθέτουμε γέμιση και απλώνουμε ένα δεύτερο φύλλο. Τυλίγουμε ρολό και τοποθετούμε στο ταψί σε ευθεία διάταξη. Επαναλαμβάνουμε για όλα τα φύλλα.
  3. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, 150 βαθμούς Κελσίου για περίπου μία ώρα.
  4. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μαζί με το πορτοκάλι, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Μόλις δέσει το σιρόπι προσθέτουμε τις βανίλιες.
  5. Ρίχνουμε το σιρόπι καυτό σε κρύο γλυκό

Σχετικές συνταγές

    4 Όλα

    #
    Σχόλιο από cuoco, 16-9-13  
    Τέλειος
    #
    Σχόλιο από Diane72, 16-9-13  
    Telika afti I suntagi einai Gia mpaklaba tou tapsiou I Gia flogeres rola?
    #
    Σχόλιο από pantelidi, 17-9-13  
    είναι θέμα γούστου. Μπορείτε να τυλίξετε τη γέμιση σε μεγάλα ρολά ή ενιαία να την απλώσετε ανάμεσα στα φύλλα σε ευθεία διάταξη σε όλο το ταψί. Θα είναι το ίδιο υπέροχος!
    #
    Σχόλιο από parisleivas, 20-9-13  

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από cuoco, 16-9-13  
    Τέλειος
    #
    Σχόλιο από parisleivas, 20-9-13  

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Diane72, 16-9-13  
    Telika afti I suntagi einai Gia mpaklaba tou tapsiou I Gia flogeres rola?
    #
    Σχόλιο από pantelidi, 17-9-13  
    είναι θέμα γούστου. Μπορείτε να τυλίξετε τη γέμιση σε μεγάλα ρολά ή ενιαία να την απλώσετε ανάμεσα στα φύλλα σε ευθεία διάταξη σε όλο το ταψί. Θα είναι το ίδιο υπέροχος!

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Αφιέρωμα στη νηστεία
    Η νηστεία είναι θέμα κυρίως πνευματικό. Έλα όμω...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Κι αλλού να υπάρχουν πορτοκαλιές εμείς τρώμε πορτοκάλια..
    Στην ερώτηση «ποιο φρούτο είναι πλούσιο σε βιτα...
    Το καστανό ρύζι στη νηστεία
    Το ρύζι βρίσκεται μέσα στο εβδομαδιαίο μας μενού κ...
    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    προς δοκιμή
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της spylinux
    xristougeniatikes syntagies
    Ένα βιβλίο 142 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Γλυκα
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της Rodothea
    Σιροπιαστά
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της babuska
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoutzouklaraki