κύρια φωτογραφία συνταγής Μπακλαβάς της κυρίας Γιούλας

Μπακλαβάς της κυρίας Γιούλας

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
pantelidi
pantelidi @cook_8489715

Εξαιρετικά αρωματικός και τραγανός μπακλαβάς, συνταγή όνειρο της κυρίας Γιούλας από την Παναγίτσα Βοιωτίας. Είναι βέβαιο ότι εάν ακολουθήσετε πιστά τα βήματα της συνταγής θα καταφέρετε να φτιάξετε έναν υπέροχο μπακλαβά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 μεγάλο τετράγωνο ταψί
  1. 1 κιλό καρύδι
  2. 1 κιλό φύλλο για μπακλαβά (χύμα κατεψυγμένο)
  3. φύλλα λάδι για τα
  4. 1/2 κιλό αμύγδαλο ζεματισμένο και στεγνωμένο
  5. ξύσμα από δύο πορτοκάλια
  6. 1/2 κουταλάκι κανέλα
  7. Για το σιρόπι
  8. 10 ποτήρια νερό
  9. 2 κιλά ζάχαρη
  10. 1 πορτοκάλι ολόκληρο κομμένο στη μέση
  11. 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
  12. 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
  13. 1 μπαλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
  14. 5 βανίλιες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χονδροκόβουμε το καρύδι και το αμύγδαλο και τα αναμειγνύουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

  2. 2

    Απλώνουμε σε λαδωμένο τετράγωνο ταψί ένα φύλλο, λαδώνουμε και προσθέτουμε γέμιση και απλώνουμε ένα δεύτερο φύλλο. Τυλίγουμε ρολό και τοποθετούμε στο ταψί σε ευθεία διάταξη. Επαναλαμβάνουμε για όλα τα φύλλα.

  3. 3

    Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, 150 βαθμούς Κελσίου για περίπου μία ώρα.

  4. 4

    Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μαζί με το πορτοκάλι, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Μόλις δέσει το σιρόπι προσθέτουμε τις βανίλιες.

  5. 5

    Ρίχνουμε το σιρόπι καυτό σε κρύο γλυκό

Αντιδράσεις

Από

pantelidi
pantelidi @cook_8489715
στις