κύρια φωτογραφία συνταγής Μπακλαβάς

Μπακλαβάς

Μαγειρεύτηκε 9 φορές
nada
nada @cook_8448916

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσπαθουμε να βαζουμε τα φυλλα μας και το βουτυρο πολυ απαλα για να μη τα πιεζουμε και να γινει το γλυκο μας αφρατο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

75 Minutes
  1. 1 κιλο φυλλα κρουστας για γλυκα, οσο πιο λεπτα βρειτε
  2. 1/2 κιλο χοντροκοπανισμενα καρυδια
  3. 1/2 κιλο χοντροκοπανισμενα αμυγδαλα
  4. 3 κουταλιες σουπας κανελλα σε σκονη
  5. 1 κουταλια σουπας κοφτη γαρυφαλλο σκονη
  6. 600 γραμ περιπου φρεσκο βουτυρο λυωμενο
  7. Για το σιροπι
  8. 6 κουπες ζαχαρη
  9. 1/2 κιλο γλυκοζη η αν θελετε την ιδια ποσοτητα μελιου
  10. 4 κουπες νερο
  11. τις φλουδες απο 2 λεμονια και 2 ξυλα κανελλας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μπωλ ανακατευουμε τα υλικα της γεμισης. Βουτυρωνουμε καλα και κατω και στα πλαγια ενα ταψι στο μεγεθος που εχουν τα φυλλα μας. Στρωνουμε στο ταψι 5 φυλλα βουτυρωνοντας το καθενα πολυ καλα αλλα χωρις πολυ βουτυρο. Σκορπιζουμε με κουταλι λιγο απο το μιγμα των καρυδιων και συνεχιζουμε βουτυρωνοντας καθε φυλλο και βαζοντας σε καθε φυλλο γεμιση.

  2. 2

    Αφηνουμε 4-5 φυλλα για να τα βαλουμε στο τελειωμα. Με κοφτερο μαχαιρι κοβουμε μπακλαβαδωτα το γλυκο μας η σε αλλο σχημα, αλλα χωρις να φτανει το μαχαιρι μας μεχρι τον πατο του ταψιου.

  3. 3

    Περιχυνουμε απο πανω ακομη λιγο βουτυρο και αφου ραντισουμε με παγωμενο νερο, ψηνουμε το γλυκο μας σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 50 λεπτα περιπου. Παιρνει χρυσοξανθο χρωμα.

  4. 4

    Ετοιμαζουμε το σιροπι με τα υλικα μας και το αφηνουμε να βρασει 5 λεπτα. Μολις βγαλουμε απο το φουρνο το μπακλαβα μας τον σιροπιαζουμε με το καυτο σιροπι μας ριχνοντας λιγο λιγο το σιροπι για να παει παντου. Αφηνουμε ακαλυπτο το ταψι μεχρι να απορροφησει το γλυκο μας το σιροπι για να ειναι τραγανο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (9)

Σχόλια (25)

nastemma
nastemma @cook_8451783
αν ειναι η συνταγη που δοκιμασα προσφατα ...(που μοιαζει δηλαδη)...ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!....

Από

nada
nada @cook_8448916
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα