Μπαλάκια Ινδοκάρυδου
Εύκολο και γρήγορο γλυκό με ινδοκάρυδο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρωματιστή ζάχαρη μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ανακατεύοντας 2-3 σταγόνες υγρού χρώματος ζαχαροπλαστικής με ψιλή λευκή ζάχαρη.
Υλικά
-
160 γρ. ζάχαρη λευκή
-
2 αυγά
-
210 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
-
Αρωματικό της αρεσκείας σας (βανίλια ή ξύσμα εσπεριδοειδών)
-
Χρωματιστή ζάχαρη ή Φυστίκι Αιγήνης για διακόσμηση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στο κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα που να μπορεί να πλάθεται.
-
2
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι λαδόκολα. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια από το μίγμα μας και τα στολίζουμε ή με μισό φυστίκι Αιγήνης ή με λίγο χρωματιστή ζάχαρη.
-
3
Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)